Cloud 2.3.26
-
UbU
Do odczytu stanu OK, ale jak mam podejrzeć ustawianie?
-
pzygmunt
- Been thanked: 59 times
W /homeassistant masz konfigurację dla HA z której możesz wyczytać jak się steruje kanałami przez MQTT.
Możesz tez tutaj zapytać o konkretny kanał jaki Cię interesuję to Ci podpowiem jak się go ustawia.
Możesz tez tutaj zapytać o konkretny kanał jaki Cię interesuję to Ci podpowiem jak się go ustawia.
SUPLA.... Nareszcie w domu.
-
UbU
W /homeassistant (chodzi o topic w MQTT?) mam tylko wpisy związane z SLW-01. Nie mam innych urządzeń. Tak ma być?
-
bartosz76
Witam. Posiadam w Supli SBW-02 od dłuższego czasu. Wszystko działa jak należy, po aktualizacji Cloud'a pojawiła sie też możliwość sterowania głosowego przez asystenta google i to wszystko działa ok. Posiadam tez w domu do sterowania innymi urządzeniami bramkę AIS, dziś wyszła oficjalna nowa wersja z integracją do Supla MQTT, integracja poszła łatwo niestety bramka AIS widzi tylko statusy czujników otwarcia natomiast nie zaciągnęły sie sterowniki bramy /furtki, jakby ich nie było. Czy może SBW-02 nie ma pełnej obsługi MQTT ?
Pozdrawiam
BA
Pozdrawiam
BA
-
akszyn
Supla na pokładzie wemosa D1 mini z relay shield (gate Zybiego)z DS18B20 + sonoff basic (domyślny soft) + broadlink RM mini 3 + Philips hue white z bridge v1 + LoraTap (RF 433) z kinetycznym przełącznikiem + ai-speaker Dev1 i Dev3
-
bartosz76
-
Keram46
Dzień dobry,
Czy jest taka możliwość aby tematy ( true i false ) od urządzeń były publikowane w formacie JSON?
Czy jest taka możliwość aby tematy ( true i false ) od urządzeń były publikowane w formacie JSON?