ale dalej będę musiał kombinować ze skryptami, żeby załączało miten przekaźnik, jak spadnie ilość opału, a mi skrypty nie działają z jakiegoś powodu i wolałbym mieć to zaszyte programowo załączanie buzzera
GUI Generic
-
Albert
@artur_n
ale dalej będę musiał kombinować ze skryptami, żeby załączało miten przekaźnik, jak spadnie ilość opału, a mi skrypty nie działają z jakiegoś powodu i wolałbym mieć to zaszyte programowo załączanie buzzera
-
krycha88
- Been thanked: 5 times
Poszukaj w ustawieniach przekaźnika opcji warunkowania i zapomnij o skryptachAlbert wrote: Sat Feb 27, 2021 10:09 am @artur_n
ale dalej będę musiał kombinować ze skryptami, żeby załączało miten przekaźnik, jak spadnie ilość opału, a mi skrypty nie działają z jakiegoś powodu i wolałbym mieć to zaszyte programowo załączanie buzzera![]()
https://gui-generic-builder.supla.io/
-
Albert
O panie nie widziałem tego bajera
Ale i tak moja mózgownica ma problem
Pin odpowiadający za buzzer (przekaźnik) wrzuciłem na D5. Wszedłem w ustawienia i w warunkowaniu sensor wybrałem HC-SR04. Co tu pozaznaczać, żeby przy odczycie z czujnika HC poniżej 20cm, załączało D5?
Może to banalne, ale próbuję właśnie kilku opcji i nie chce ze mną gadać
Ale i tak moja mózgownica ma problem
Pin odpowiadający za buzzer (przekaźnik) wrzuciłem na D5. Wszedłem w ustawienia i w warunkowaniu sensor wybrałem HC-SR04. Co tu pozaznaczać, żeby przy odczycie z czujnika HC poniżej 20cm, załączało D5?
Może to banalne, ale próbuję właśnie kilku opcji i nie chce ze mną gadać
-
krycha88
- Been thanked: 5 times
viewtopic.php?p=88098#p88098Albert wrote: Sat Feb 27, 2021 11:40 am O panie nie widziałem tego bajera![]()
Ale i tak moja mózgownica ma problem![]()
Może to banalne, ale próbuję właśnie kilku opcji i nie chce ze mną gadać![]()
Tylko warunek off ustaw na większy.
https://gui-generic-builder.supla.io/
-
artur_n
Po zmianie w odczycie i ustabilizowaniu go warunek jaki mam ustawiony czyli różnica 10cm działa bez problemu.krycha88 wrote: Sat Feb 27, 2021 1:59 pmviewtopic.php?p=88098#p88098Albert wrote: Sat Feb 27, 2021 11:40 am O panie nie widziałem tego bajera![]()
Ale i tak moja mózgownica ma problem![]()
Może to banalne, ale próbuję właśnie kilku opcji i nie chce ze mną gadać![]()
Tylko warunek off ustaw na większy.
-
Albert
Panowie działa.
Nie wiem czy tak ma być, ale jak załączy się buzzer (przy 20cm) to powyżej 30 powinien się wyłączyć. Au mnie mimo "napełnienia" podajnika się nie wyłącza, odczyt znika, i trzeba w aplikacji ręcznie wyłączyć buzzer (czyli moje D5) i wtedy wraca odczyt z HC-SR04. Ale ogólnie jest super - dziękuję za pomoc
Nie wiem czy tak ma być, ale jak załączy się buzzer (przy 20cm) to powyżej 30 powinien się wyłączyć. Au mnie mimo "napełnienia" podajnika się nie wyłącza, odczyt znika, i trzeba w aplikacji ręcznie wyłączyć buzzer (czyli moje D5) i wtedy wraca odczyt z HC-SR04. Ale ogólnie jest super - dziękuję za pomoc
-
somalek
Witam wszystkich.
Dzięki za super soft. Ciągle nabiera mocy.
Dodałem czujnik odległości JSN-SR04T do NodeMcu z myślą o szambie(zbiorniku na deszczówkę), ale go nie widzę na OLEDdzie. Temperature z BME280 i reszte pokazuje. Czy to normalne dla JSN-SR04T czy dla HC-SR04 wyświetla odległość ?
Wiem że można dodać odczyt zdalny na innym Wemosie. W wolnej chwili spróbuje.
A gdyby jeszcze można było wybierać co ma być wyświetlane na OLEDzie (które czujniki) to mogło by być dość uniwersalne rozwiązanie.
Dzięki za super soft. Ciągle nabiera mocy.
Dodałem czujnik odległości JSN-SR04T do NodeMcu z myślą o szambie(zbiorniku na deszczówkę), ale go nie widzę na OLEDdzie. Temperature z BME280 i reszte pokazuje. Czy to normalne dla JSN-SR04T czy dla HC-SR04 wyświetla odległość ?
Wiem że można dodać odczyt zdalny na innym Wemosie. W wolnej chwili spróbuje.
A gdyby jeszcze można było wybierać co ma być wyświetlane na OLEDzie (które czujniki) to mogło by być dość uniwersalne rozwiązanie.
-
Jarson78
Pomóżcie bo za cienki chyba jestem
Wgrałem 1.3.7 do wemosa d1 mini.
Podłączam 2 przekaźniki, 2 przyciski monostabilne, wyświetlacz 0,96" i DSa.
W apce ma 2 przekaźniki i DSa.
Żaden przekaźnik nie reaguje na włączenie ani w apce ani na przycisk.
Wyświetlacz też nie świeci.
DS pokazuje temperaturę.
Chce załączać przekaźniki i z przycisku i z apki.
Jak to prawidłowo podłączyć i jak ustawić.
Próbowałem już różnych ustawień i nic mi z tego nie wyszło.
Z góry wielkie dzięki
DS pokazuje temperaturę.
Z góry wielkie dzięki
-
Espablo
Zobacz na tego bloga https://sekrety-supli.blogspot.com/. Masz tam kilka przykładówJarson78 wrote: Sat Feb 27, 2021 4:59 pm Pomóżcie bo za cienki chyba jestem
DS pokazuje temperaturę.
Z góry wielkie dzięki
Każde urządzenie elektryczne działa o wiele lepiej jeśli podłączysz je do prądu.

-
somalek
Też musiałem pogłówkować.
Ja mam wyświetlacz taki jak na stronie 122. Tyle że z 7 pinami. Tam jest opis i link do bloga.
Nie uruchamiaj wszystkiego na raz. Najpierw ogarnij jeden przekażnik i przycisk. Opis przeznaczenia i ograniczeń pinów Wemosa masz na pierwszej stronie GUI Generic w linku.
Ja mam wyświetlacz taki jak na stronie 122. Tyle że z 7 pinami. Tam jest opis i link do bloga.
Nie uruchamiaj wszystkiego na raz. Najpierw ogarnij jeden przekażnik i przycisk. Opis przeznaczenia i ograniczeń pinów Wemosa masz na pierwszej stronie GUI Generic w linku.