To rozwiązanie jest nie do zrealizowania ponieważ niektóre centrale sygnalizują "miganiem " ruch bramy. Wiele osób ma pod takie wyjcie podłączony czujnik. Wtedy zrobi się bałagan. Pozostaje wprowadzenie możliwości ustawiania ilości prób.pzygmunt wrote: Thu Feb 18, 2021 9:09 am Kolega @klew zasugerował inne rozwiązanie.., a mianowicie takie by serwer nie czekał 60 sek. na sprawdzenie stanu bramy tylko od razu kończył zadanie jeśli brama się otworzy/zamknie czyli osiągnie cel. Przy otwieraniu efekt będzie taki, że jak tylko się otworzy to nie będzie powtórzeń. Przy zamykaniu jak zatrzymasz to ponowi po 60 sek. Dopiero jak zamknie całkowicie to będziesz mógł otworzyć z pilota bez obawy, że ponowi zamykanie.
Czy takie rozwiązanie wg. Ciebie jest satysfakcjonujące ?
Asystent google przestal rozpoznawać komendy
-
pzygmunt
- Been thanked: 59 times
SUPLA.... Nareszcie w domu.
-
Baronjack
Nie wiem tego czy dobrze
Tu wrzuciłem film z apki na tel .. https://dai.ly/x7zma2u
Działa bo otwiera w pierwszych sek filmu a i zamyka pod koniec. Sam juz nie wiem o co chodzi i jak to ustawić czemu asystent na zamknij bramę otwiera a na otworz zamyka
Działa bo otwiera w pierwszych sek filmu a i zamyka pod koniec. Sam juz nie wiem o co chodzi i jak to ustawić czemu asystent na zamknij bramę otwiera a na otworz zamyka
-
klew
- Has thanked: 136 times
- Been thanked: 137 times
Z filmiku nic nie wynika.Baronjack wrote: Sun Feb 28, 2021 5:18 pm Nie wiem tego czy dobrze
Czy stan bramy jest poprawnie pokazywany w aplikacji na telefonie? Jeśli tak, to czy sprawdziłeś na cloud.supla.org czy przyciski "otwórz" i "zamknij" działają poporawnie?
Najlepsze suple dla Twojego domu 
-
Baronjack
O tak jest
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
-
klew
W cloud możesz ręcznie kliknąć na osobne przyciski "otwórz" oraz "zamknij". Sprawdź, czy działają poprawnie.
Jak na razie jedyny dziwny pomysł jaki mi przychodzi do głowy, jest taki, że Twój czujnik otwarcia dawał stan przeciwny do rzeczywistego i zamiast odwrócić logikę na czujniku (można to zrobić w cloud w kanale czujnika), to zostały podmienione ikony bramy na przeciwne (tzn. pokazuje zamkniętą przy otwartej.
-
Baronjack
No i faktycznie nie reaguje na otworz przy zamkniętej klikając otworz a na zamknij otwiera. Jak to zmienić ?
Ikona pokazuje stan otwarty a brama fizycznie zamknięta
Ikona pokazuje stan otwarty a brama fizycznie zamknięta
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
-
klew
Czujnik powinien być ustawiony jako "czujnik otwarcia". Jeśli pokazuje odwortny stan, to wejdź w cloud w ustawienia kanału czujnika i tam jest opcja, aby odwrócić logikę.
-
Baronjack
Dzięki kolego miałeś rację:) wystarczyło poszukać i odwrócić logikę. Wartasz piwko