@pzygmunt odpowiedział użytkownikowi @rohen, który wcześniej wysłał mu email konta na priv.
Aktualizacja jest testowa i nie jest udostępniana wszystkim.
Jak masz jakieś problemy z MEW i chcesz przetestować firmware skompilowany w oparciu o nowsze SDK, to napisz na priv do @pzygmunt podając email konta
ZAMEL MEW-01
-
rohen
Nie wiem, czy aktualizacja pomogła, czy coś innego wcześniej, jednakże problem zerowych odczytów zginął. Działa w końcu jak należy. 
-
rohen
Pewnie, trzeba dłużej obserwować, jak coś się będzie działo dam znać. Biorąc pod uwagę, że błąd się pojawił już na samym początku instalacji to ciesze się, że działa normalnie
Bałem się, że zostanę z tymi słupkami 
-
robrog
Na 2.8.0 i po wpięciu w instalację 3-fazową wszystkie przebiegi poprawne. Żadnych szpilek.pzygmunt wrote: Mon Feb 01, 2021 11:40 pm Trzeba przeglądnąć dane natywnie czy to szpilka wynikająca z braku uśrednienia czy rzeczywiście powstaje w wyniku pomiaru. Czy stan licznika zgadza się z licznikiem referencyjnym ? Zbyt regularne te szpilki.
MEW-01, 16xSRW-01, 5xROW-02, 1x SBW-02, 5xSONOFF MINI, 2xLORA TAP, 1xYUNSHAN i cdn.
-
@Artur
Dzisiaj w nocy między godziną 1:06 - 3:06 brak odczytów a następnie szpilka z uzupełnieniem. To samo między 5:56 - 8:16, w tym przypadku zresetowałem router i pokazała się szpilka wyrównująca.
Pod ten sam SSID podłączone jest gniazdko elektryczne z pomiarem energii z lodówki i w tych samych przedziałach czasowych nie było przerw. Także sygnał wifi musiał być.
Poniżej zrzuty Mew01 i gniazdka.
Oprogramowanie Mew01 to 2.8.0.
Pod ten sam SSID podłączone jest gniazdko elektryczne z pomiarem energii z lodówki i w tych samych przedziałach czasowych nie było przerw. Także sygnał wifi musiał być.
Poniżej zrzuty Mew01 i gniazdka.
Oprogramowanie Mew01 to 2.8.0.
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
-
robrog
Potwierdzam, że u mnie też się pojawiła podobna sytuacja. W instalacji której zapis wklejam są jedynie na stałe podłączone odbiorniki pobierające stałą moc w czasie. Sumarycznie pomiar chyba się zgadza ale na wykresie widać przerwy i późniejsze wyrównania.
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
MEW-01, 16xSRW-01, 5xROW-02, 1x SBW-02, 5xSONOFF MINI, 2xLORA TAP, 1xYUNSHAN i cdn.
-
pzygmunt
- Been thanked: 59 times
Może to jest jakiś problem po stronie polegający na tym, że nie potrafi odczytać aktualnych danych z MEW-a. Taka sytuacja mogłaby mieć miejsce przy rozłączeniu MEW-a i ponownym podłączeniu z tym, że stare połączenie musiałoby "utknąć" na jakiś czas na sewwrze. Muszę to jakoś przeanalizować.. Rozumiem, że saldo się zgadza ?
SUPLA.... Nareszcie w domu.
-
Patryk
Ja miałem to samo przedwczoraj:pzygmunt wrote: Tue Mar 02, 2021 11:57 am Może to jest jakiś problem po stronie polegający na tym, że nie potrafi odczytać aktualnych danych z MEW-a.
viewtopic.php?p=90438#p90438
Najdziwniejsze jest to, że jak tylko kliknę kilka razy w odświeżenie wykresów, wszystko wraca do normy.