Home Assistant brak urządzeń supla
-
akszyn
ktoś korzystał z tego do odczytu stanów https://www.home-assistant.io/integrations/rest/ bo bym chciał coś podobnego u siebie zrobić ale chyba się źle do tego zabieram bo mi walidacji nie przechodzi w ha
Supla na pokładzie wemosa D1 mini z relay shield (gate Zybiego)z DS18B20 + sonoff basic (domyślny soft) + broadlink RM mini 3 + Philips hue white z bridge v1 + LoraTap (RF 433) z kinetycznym przełącznikiem + ai-speaker Dev1 i Dev3
-
akszyn
u mnie działa dobrze tamta "stara integracja" i nie wymaga dodatkowej konfiguracji w przeciwieństwie do nowej integracji w której muszę nowy plik tworzyć aby sterować bramą przez mqttt i tak nie otrzymam własnych odpowiedzi ze skryptów fracza a na tym mi zależy a rest jest zamiennikiem do tych integracji gdyby ta pierwsza zastrajkowała
Supla na pokładzie wemosa D1 mini z relay shield (gate Zybiego)z DS18B20 + sonoff basic (domyślny soft) + broadlink RM mini 3 + Philips hue white z bridge v1 + LoraTap (RF 433) z kinetycznym przełącznikiem + ai-speaker Dev1 i Dev3
-
akszyn
na mqttt na razie nie spieszę się z przesiadką bo widzę że ludzie mają problemy na forum
chodziło mi o tą integracje HA<->Supla vi Restpzygmunt wrote: Thu Mar 04, 2021 7:55 pm Integracja HA<->Supla vi Rest z natury rzeczy nie może działać lepiej od mqtt.
-
pzygmunt
- Been thanked: 59 times
Tak integracja
https://www.home-assistant.io/integrations/supla
Nie będzie rozwijana ani wspierana. Zresztą ona niewiele potrafi.
Problemy są tylko jak próbujesz coś zrobić nie znając MQTT i odbiegasz od instrukcji.
Przy standardowej konfiguracji, konfiguracja jest prostsza niż z restem.
https://www.home-assistant.io/integrations/supla
Nie będzie rozwijana ani wspierana. Zresztą ona niewiele potrafi.
Problemy są tylko jak próbujesz coś zrobić nie znając MQTT i odbiegasz od instrukcji.
Przy standardowej konfiguracji, konfiguracja jest prostsza niż z restem.
SUPLA.... Nareszcie w domu.
-
Sibikk
Problem został już rozwiązany. Wszystko śmiga bez zająknięcia. Problem zapewne leży gdzieś pomiędzy klawiatura a krzesłem, Tak mi zawsze informatycy mówią
-
akszyn
troszkę sie mylisz
bo jeszcze na forum ha widzę że ludzie mają problem z supla mqttSibikk wrote: Thu Mar 04, 2021 9:29 pm Problem został już rozwiązany. Wszystko śmiga bez zająknięcia. Problem zapewne leży gdzieś pomiędzy klawiatura a krzesłem, Tak mi zawsze informatycy mówią.
-
Tomasz21
Problemy ludzi w HA przeważnie polegają na śmietniku w konfiguracjach.
MQTT skonfigurowany zgodnie z instrukcją wystawia od razu wszystkie encje bez tworzenia pierdyliarda template sensorów z atrybutów jednej encji REST sensora.
MQTT skonfigurowany zgodnie z instrukcją wystawia od razu wszystkie encje bez tworzenia pierdyliarda template sensorów z atrybutów jednej encji REST sensora.