Sprawdzałeś przy pomocy Flash Download Tools?
Tu viewtopic.php?p=90265#p90265 masz soft w postaci jednego pliku.
gospund sp111
-
jahec
Ten program zinstlowalem lecz nie bardzo wjem jak go obsługiwać. Najlepsza by była pomoc zdalna np. przez teamviewer
-
Robert Błaszczak
- Has thanked: 37 times
- Been thanked: 27 times
Developer Mode >> ESP8285 Download Tool
Podłączasz konwerter do portu USB, wybierasz port COM, pod który masz podłączony konwerter ("programator"). Odłączasz konwerter od USB, zwierasz GPIO0 do masy, podłączasz konwerter do USB i wybierasz w programie przycisk ERASE. Jeśli to Ci zadziała, to już jesteśmy "w domu".
Podłączasz konwerter do portu USB, wybierasz port COM, pod który masz podłączony konwerter ("programator"). Odłączasz konwerter od USB, zwierasz GPIO0 do masy, podłączasz konwerter do USB i wybierasz w programie przycisk ERASE. Jeśli to Ci zadziała, to już jesteśmy "w domu".
Pozdrawiam
Robert Błaszczak
Moja prywatna strona: www.blaszczak.pl
Robert Błaszczak
-
jahec
mam takie komunikaty
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
-
Robert Błaszczak
Albo masz źle podłączony konwerter, albo coś nie styka, albo źle wprowadzasz moduł w tryb konfiguracji (GPIO0 do GND).
Pozdrawiam
Robert Błaszczak
Robert Błaszczak
-
Tomasz21
Wysyłałem Ci wczoraj wiadomość prywatną, ale chyba nie doszła/nie wysłała się. :-\
Miałem dokładnie taka samą sytuację jak ty na screen'ie. Pomogło wgranie bin'a tym programem https://github.com/marcelstoer/nodemcu- ... s/tag/v4.0
-
michal188
Tak jak Robert pisze cały czas CPIO0 z gnd
-
jahec
Witam ponownie dzisiaj wszystko polutowałem aby wykluczyć slaby styk i nadal nic 
1. dotykam GPIO0 do GND i podpinam TTL do gniazda usb ( trzymam dioda zaświeca się na jasny czerwony)
2. Odpinam GPIO0 od GND
3. Wciskam Flash w programie
I nic się nie dzieje ;(
Ręce opadają pomysły się kończą
1. dotykam GPIO0 do GND i podpinam TTL do gniazda usb ( trzymam dioda zaświeca się na jasny czerwony)
2. Odpinam GPIO0 od GND
3. Wciskam Flash w programie
I nic się nie dzieje ;(
Ręce opadają pomysły się kończą
-
Robert Błaszczak
Pobierz ten soft viewtopic.php?p=81828#p81828
Jest to jeden plik bin.
Pobierz ten program: https://github.com/marcelstoer/nodemcu- ... s/tag/v4.0 w wersji właściwej dla Twojego systemu operacyjnego. W programie zaznacz opcję "yes, wipes all data", Flash Mode ustaw na Dual Output (DOUT), Baud rate na 115200.
Próbuj też podłączyć GPIO0 do masy na cały czas podczas próby wgrywania.
Jest to jeden plik bin.
Pobierz ten program: https://github.com/marcelstoer/nodemcu- ... s/tag/v4.0 w wersji właściwej dla Twojego systemu operacyjnego. W programie zaznacz opcję "yes, wipes all data", Flash Mode ustaw na Dual Output (DOUT), Baud rate na 115200.
Próbuj też podłączyć GPIO0 do masy na cały czas podczas próby wgrywania.
Pozdrawiam
Robert Błaszczak
Robert Błaszczak