Udostępniłem dla Twojego MEW-a firmware 2.8.1. Wrzuć proszę i obserwuj.
Dzięki.
ZAMEL MEW-01
-
Patryk
Ok.
Ale to dopiero jutro wieczorem jak będę na budowie.
Chyba, że potrafisz "jakoś" zrobić to zdalnie.
Ale to dopiero jutro wieczorem jak będę na budowie.
Chyba, że potrafisz "jakoś" zrobić to zdalnie.
-
Patryk
Zaktualizowałem.pzygmunt wrote: Fri Mar 05, 2021 8:48 pm Udostępniłem dla Twojego MEW-a firmware 2.8.1. Wrzuć proszę i obserwuj.
Dzięki.
Zobaczymy, czy pójdzie tego bug-a "unieszkodliwić".
Jeszcze jedno co mnie zastanawia.
Mam trzy gniazdka ( Gosund sp111 + GUI Generic ).
Tam przecież też są wyświetlane dodatkowe informacje typu ( napięcie, prąd, moc ), co prawda jest ich mniej niż w Mew-ce, ale ( jak na razie ) tam tych problemów nie zauważyłem.
-
robrog
Może ten przebieg zczytany po czasie awarii serwera coś wniesie.
W tej lokalizacji jest stały niezmienni pobór mocy (praktycznie na zasilanie WiFi i urządzeń)
W tej lokalizacji jest stały niezmienni pobór mocy (praktycznie na zasilanie WiFi i urządzeń)
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
MEW-01, 16xSRW-01, 5xROW-02, 1x SBW-02, 5xSONOFF MINI, 2xLORA TAP, 1xYUNSHAN i cdn.
-
lgorek
U mnie MEW się rozłączył, wszystko działało a dziś chce sprawić pobór tutaj rozłączony, najgorsze że na telefonie nie można wyświetlić historii gdy jest czujnik rozłączony musimy wchodzić na stronę. Patrze a tam od 22 lutego nie ma zapisu.
3 x diody czerwone świecą czyli wszystkie fazy powinny być a dioda od statusu zielona miga w równych odstępach. Zresetowałem router ale efekt ten sam, wszystkie inne się połączyły licznik nie. Dodam że jest zresetowałem neta to MEW przeszedł w tryb szukania bo przerwa w miganiu statusu była dłuższa niż świecenie.
Jeszcze prądu nie odłączałem.
Gdzie szukać problemu ?
3 x diody czerwone świecą czyli wszystkie fazy powinny być a dioda od statusu zielona miga w równych odstępach. Zresetowałem router ale efekt ten sam, wszystkie inne się połączyły licznik nie. Dodam że jest zresetowałem neta to MEW przeszedł w tryb szukania bo przerwa w miganiu statusu była dłuższa niż świecenie.
Jeszcze prądu nie odłączałem.
Gdzie szukać problemu ?
-
pzygmunt
- Been thanked: 59 times
-
lgorek
u mnie svr25.supla.org
I tylko MEW nie działa inne wszystkie działają, czy są one powiązane ?
Bo jak napisałem wcześniej, na cloud historia jest do 22 lutego od tej daty pusto.