Jaki soft?

pzygmunt
Been thanked: 59 times

Jakie oprogramowanie wgrałeś?
Co jest w LAST_STATE ?
SUPLA.... Nareszcie w domu.
vitia

Oprogramowanie - Supla_LC_4x_DOUT_8Mbit.rar

Last state - nigdzie nie widzę tego modułu. Nie wiem więc jak miałbym to sprawdzić.
pzygmunt
Been thanked: 59 times

Chodziło o status na stronie konfiguracyjnej 192.168.4.1 (nie wiem czy ten firmware takową posiada)
SUPLA.... Nareszcie w domu.
klew
Has thanked: 135 times
Been thanked: 137 times

vitia wrote: Sat Mar 13, 2021 11:59 am
A włączyłeś rejestrację urządzeń w Cloud?
Najlepsze suple dla Twojego domu :mrgreen:
vitia

Ok, ale tak ogólnie - to co się tam zwiera, przyciska, by apka widziała moduł w trybie parowania?

W sonnofie przytrzymuje przycisk aż LED zacznie szybko migać. A tu?
Last edited by vitia on Sat Mar 13, 2021 12:28 pm, edited 1 time in total.
vitia

klew wrote: Sat Mar 13, 2021 12:23 pm A włączyłeś rejestrację urządzeń w Cloud?
Tak, oczywiście.
klew

vitia wrote: Sat Mar 13, 2021 12:26 pm Ok, ale tak ogólnie - to co się tam zwiera, przyciska, by apka widziała moduł w trybie parowania?
Nic się nie zwiera ani nie wciska, chyba, że ktoś coś takiego zrobił w sofcie.

Ogólnie Suplę najczęściej konfiguruje się w taki sposób, że wgrywasz soft na urządzenie, wchodzisz na wifi, które ono rozgłasza i wchodzisz na stronę 192.168.4.1. Tam podajesz nazwę i hasło do wifi, domenę Twojego serwera w Supli, adres email na który masz konto.
Czasem jest też więcej opcji, ale te są najważniejsze. Następnie zapisujesz ustawienia i resetujesz urządzenie.
Następnie w Cloud włączasz rejestrację urządzeń i powinno się ono po chwili tam pojawić.

Dodawanie urządzeń przez kreator w telefonie to raczej coś rzadkiego przy softach, które samemu się wgrywa na różne urządzenia (choć niektóre to mają zaimplementowane). Natomiast wszystkie "gotowce" z Suplą, jak np. produkty Zamela, można dodawać przez kreator na telefonie.
vitia

Ok, dzięki. Dotychczas wszystko co mam dodawałem na telefonie, myślałem więc, że tak właśnie ma być. Sonoff Basic, TH, Yunshan.
Skoro tutaj to powinno się pojawić w cloudzie po odświeżeniu, to coś poszło nie tak.
Wgranie softu chyba nie, bo rozgłaszał sieć. Rejestracja - wydawało mi się, że jest ok, po zatwierdzeniu przestał rozgłaszać sieć. Ale może jednak nie. Czy jest możliwość cofnąć się do tego kroku bez wgrywania od nowa softu?
klew

Musiałbyś go wprowadzić do trybu konfiguracyjnego. Spróbuj przytrzymać przycisk z 10 s, a jak to nie zadziała to przełęcz szybko przycisk z 10x.
Powinien zacząć rozgłaszać swoje wifi.
Oczywiście, o ile ten softu to wspiera.
vitia

Tylko który przycisk? Są dwa. S1 podobno się nie rusza - z tego co rozumiem wtedy pracuje tylko z oryginalną apka bezpośrednio w połączeniu z telefonem. S2 próbowałem już tak jak piszesz, nic to nie dało.
Soft wygrywałem do samego ESP 01. Jednak teraz już jest to spięte razem z modułem z przekaźnikami. Tak powinno chyba być? W końcu tak będzie przecież pracował.

Return to “Pomoc”