ESP8266 12E

Awatar użytkownika
Klos
Posty: 25
Rejestracja: sob kwie 15, 2017 11:46 am
Lokalizacja: Gdańsk
Kontaktowanie:

sob kwie 22, 2017 6:50 am

Tak teraz patrze że to chyba Twój soft Zibi cały czas wrzucam

wifisocket_eagle.flash.bin-------->0x00000
wifisocket_eagle.irom0text.bin---->0x40000

https://github.com/SUPLA/ESP8266/tree/m ... t-firmware
Castorama Gdańsk. Elektronika, lasery. Zdjęcia z drona www.imagesky.pl
Awatar użytkownika
slawek
Posty: 2225
Rejestracja: pn mar 14, 2016 11:48 pm
Lokalizacja: Biała Podlaska

sob kwie 22, 2017 8:02 am

Pobrałem ten soft, wgrałem i działa - jest to wersja 1.4
Wcześniej wyczyściłem moduł plikiem blank_1MB.bin z ustawieniami jak widać na zrzucie
Załączniki
Screenshot.png
Screenshot.png (46.25 KiB) Przejrzano 2470 razy
Screenshot 2.png
Screenshot 2.png (99.39 KiB) Przejrzano 2470 razy
Gdy wszystkie możliwe sposoby zawiodą - pozostaje przeczytać instrukcję...
Awatar użytkownika
slawek
Posty: 2225
Rejestracja: pn mar 14, 2016 11:48 pm
Lokalizacja: Biała Podlaska

sob kwie 22, 2017 8:13 am

Masz tu świeżutką i sprawdzoną kompilację w wersji 2.0.2 - ustawienia jak w poście wyżej - przetestowany i działa
Wyczyść plik przed wgraniem softu
Załączniki
Wifisocket.rar
(202.9 KiB) Pobrany 122 razy
Gdy wszystkie możliwe sposoby zawiodą - pozostaje przeczytać instrukcję...
Zybi
Posty: 1464
Rejestracja: ndz cze 26, 2016 4:24 pm

sob kwie 22, 2017 8:17 am

Klos pisze:
sob kwie 22, 2017 6:50 am
Tak teraz patrze że to chyba Twój soft Zibi cały czas wrzucam

wifisocket_eagle.flash.bin-------->0x00000
wifisocket_eagle.irom0text.bin---->0x40000

https://github.com/SUPLA/ESP8266/tree/m ... t-firmware
Nie, to nie moja kompilacja. Moje są w paczkach *.rar.
Ponadto, w nazwach plików .bin mam dodatkowe informacje o kompilacji, a tu ich nie ma.
Awatar użytkownika
slawek
Posty: 2225
Rejestracja: pn mar 14, 2016 11:48 pm
Lokalizacja: Biała Podlaska

sob kwie 22, 2017 8:22 am

To oryginalna kompilacja, tyle, że sprzed 10 miesięcy - V1.4
Gdy wszystkie możliwe sposoby zawiodą - pozostaje przeczytać instrukcję...
Awatar użytkownika
Klos
Posty: 25
Rejestracja: sob kwie 15, 2017 11:46 am
Lokalizacja: Gdańsk
Kontaktowanie:

sob kwie 22, 2017 8:41 am

Nie działa :(
Może źle czyszczę flasha ? wrzucam ten plik na wszystkie adresy:

0x000000
0x100000
0x200000
0x300000

przy ustawionej pojemności 4Mbit

Dobrze?
Castorama Gdańsk. Elektronika, lasery. Zdjęcia z drona www.imagesky.pl
Awatar użytkownika
slawek
Posty: 2225
Rejestracja: pn mar 14, 2016 11:48 pm
Lokalizacja: Biała Podlaska

sob kwie 22, 2017 8:47 am

8Mbit... !!!
Gdy wszystkie możliwe sposoby zawiodą - pozostaje przeczytać instrukcję...
Awatar użytkownika
slawek
Posty: 2225
Rejestracja: pn mar 14, 2016 11:48 pm
Lokalizacja: Biała Podlaska

sob kwie 22, 2017 8:48 am

Wystarczy jak wyczyścisz 0x00000 - ale 8Mbit !!!
Tak jak na moim zrzucie
Gdy wszystkie możliwe sposoby zawiodą - pozostaje przeczytać instrukcję...
Awatar użytkownika
slawek
Posty: 2225
Rejestracja: pn mar 14, 2016 11:48 pm
Lokalizacja: Biała Podlaska

sob kwie 22, 2017 9:01 am

Zybi pisze:
pt kwie 21, 2017 11:23 pm
slawek pisze:
pt kwie 21, 2017 11:13 pm
Masz ustawione za mało - zmień na 8 lub nawet 32 Mbity
Nie Sławek, należy ustawić taką wartość na jaką skompilowano soft.
Przed chwilą robiłem eksperyment - wgrałem soft 1024 w wesji 2.0.2 z ustawieniem 32Mbit i działa... starsze wersje też tak działały - byle nie mniej i byle pamięć nie była mniejsza od nastawy - takie są bynajmniej moje doświadczenia

PS. Wgrałem soft skompilowany dla DIO z ustawieniem QIO i też działa... ten soft to oryginalny wifisocket_1024_ V2.0.2
Gdy wszystkie możliwe sposoby zawiodą - pozostaje przeczytać instrukcję...
Awatar użytkownika
Klos
Posty: 25
Rejestracja: sob kwie 15, 2017 11:46 am
Lokalizacja: Gdańsk
Kontaktowanie:

sob kwie 22, 2017 8:20 pm

Przed chwilą zrobiłem wszystko jak opisałeś, z tymi samymi ustawieniami i nadal nic..
Castorama Gdańsk. Elektronika, lasery. Zdjęcia z drona www.imagesky.pl
ODPOWIEDZ

Wróć do „Pomoc”