Dzien dobry, mam 2 problemy. Mam 3 sterowniki SRW-01 do kontroli telefonem jeden dziala poprawnie drugi pokazuje błędne wskazania gdy rolety są otwarte pokazuje zamknięte i na odwrót. Sterowanie z telefonu dziala. Jak to naprawić?
3 sterownik natomiast był popiety pod wcześniejszą sieć WiFi, chciałem go dodać do tej samej co pozostałe więc usunąłem pozycje z cloud-a i teraz go aplilacja go nie znajduje. Zasieg WiFi jest. Co zrobić?
Błędne wskazania + zmiana wifi
-
pzygmunt
- Been thanked: 59 times
1. Jak naciskasz w aplikacji przycisk "Góra" to roleta jedzie w górę czy w dół ?
2. Nie usuwaj urządzeń z clouda ponieważ nie ma takiej konieczności. Aby ponownie dodać musisz przełączyć w tryb konfiguracji. Można to zrobić na dwa sposoby. Pierwszy to naciśnięcie przycisku CONFIG, a drugi to 10 naciśnięć przycisku otwierania/zamykania. Tak jak na początku poniższego filmiku https://www.youtube.com/watch?v=al6R-Q6 ... ACSOFTWARE
2. Nie usuwaj urządzeń z clouda ponieważ nie ma takiej konieczności. Aby ponownie dodać musisz przełączyć w tryb konfiguracji. Można to zrobić na dwa sposoby. Pierwszy to naciśnięcie przycisku CONFIG, a drugi to 10 naciśnięć przycisku otwierania/zamykania. Tak jak na początku poniższego filmiku https://www.youtube.com/watch?v=al6R-Q6 ... ACSOFTWARE
SUPLA.... Nareszcie w domu.
-
BBartosz
Rolety są otwarte aplikacja pokazuje że zamknięte, kiedy nadusze otwieranie zamykają się i na odwrót.
-
BBartosz
A już myślałem że z poziomu apki da się to zmienić
Co do wywoływania przyciskiem sterownika nie chce współpracować, tego też rozbiorę zrobię to manualnie...
Co do wywoływania przyciskiem sterownika nie chce współpracować, tego też rozbiorę zrobię to manualnie...
-
pzygmunt
Nie działa sterowanie z przycisku w aplikacji czy z przycisku fizycznego ?BBartosz wrote: Sun Mar 21, 2021 12:16 pm Co do wywoływania przyciskiem sterownika nie chce współpracować, tego też rozbiorę zrobię to manualnie...
-
BBartosz
Usunąłem jeden sterownik z cloud żeby podłączyć go do tego samego WiFi co pozostałe. Apka go nie znajduje nawet jak przycisnę 10 razy przycisk otwierania rolety
-
pzygmunt
Sprawdź czy SRW rozgłasza się WiFi o nazwie rozpoczynającej się od frazy "Zamel SRW". Możesz też przytrzymać przycisk CONFIG jak i tak demontujesz przyciski aby przewody poobracać.
-
BBartosz
Wszystko zrobione dziala jak należy. Dziękuję za pomoc