Shelly 1 + GUI Generic - nie działa przycisk SW
-
slavo_s2k
Wrzuciłem do Shelly1 soft GUI Generic, wybrałem w konfiguracji Shelly1, niestety nie działa przycisk i światło włączę z aplikacji, ale przycisk nie reaguje, po w graniu nie mogę też już wejść ponownie w tryb konfiguracji (10x przycisk), testowałem na dwóch Shelly1, za każdym razem ten sam efekt, przycisk nie działa
Jakieś rady? Mam 1szt z innym softem i przycisk działa poprawnie. Podłączone zgodnie z tym schematem:
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
-
local
U siebie mam wersję 1.3.6 i nie wybieram szablonu płytki tylko ustawiam tak jak poniżej:
Przycisk: GPIO5 Przekaźnik: GPIO4 Po zapisaniu wszystkich ustawień klikam przycisk "RESET" i wszystko powinno działać.
Przycisk: GPIO5 Przekaźnik: GPIO4 Po zapisaniu wszystkich ustawień klikam przycisk "RESET" i wszystko powinno działać.
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
4xShelly 1, Shelly 1L, 2xShelly 2.5, Sonoff T3, 2xSonoff Basic R2, 4xNeo 16A
-
slavo_s2k
i wszystko działa 
Miałem jakąś starą wersje 1.01, ustawione praktycznie tak samo, ale nie działało, wgrałem 1.3.6 i wszystko śmiga jak należy
dzięki!
Miałem jakąś starą wersje 1.01, ustawione praktycznie tak samo, ale nie działało, wgrałem 1.3.6 i wszystko śmiga jak należy
-
slavo_s2k
i jeszcze jedno pytanko - mam jedną szt Shelly 1 z softem multiboard, tam mam problem opisywany już wcześniej na forum, że po rozłączeniu sieci by ponownie się podłączył trzeba rozłączyć zasilanie, czy ten problem również występuje z Generic GUI?
-
local
nie.
4xShelly 1, Shelly 1L, 2xShelly 2.5, Sonoff T3, 2xSonoff Basic R2, 4xNeo 16A
-
slavo_s2k
Wracam do tematu bo problem znowu się pojawił, tzn ostatnio po wgraniu wer 1.3.6 i skonfigurowaniu wg powyższego opisu ruszyło, niestety nie wiem dlaczego ostatnio (po zmianie QNAP-a i przywróceniu bazy - tak mi się przynajmniej wydaje) Shelly 1 przeszedł w tryb konfiguracji (w Supli na czerwono i widoczna sieć wifi SUPLAxxxxxxxx), skonfigurowałem go domyślnie wybierając schemat Shelly1 i znowu nie działa przycisk, niestety nie wiem jak wprowadzić go ponownie w tryb konfiguracji , 10x przycisk nie działa
nie chce mi się tego ponownie rozbebeszać i wgrywać soft by znowu go skonfigurować 
-
slavo_s2k
gpio12 to wg tego co znalazłem przycisk SW , czy źle to interpretuje?
-
slavo_s2k
Dobra, ogarnięte, doczytałem, że GUI generic działa logowanie cały czas po aktualnym IP modułu