Supla Inside™

Masz pomysł na funkcjonalność lub koncepcję na rozwój projektu. Opisz wszystko tutaj.
fracz
Has thanked: 4 times
Been thanked: 6 times

Jakbyście potrzebowali, tak jak ja, przykryć jakieś niedoróbki montażowe, to przygotowałem naklejkę:
IMAG0201.jpg

A potem to mi się nawet spodobało... :D
sonoff-supla-inside.jpg
Image
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
bicker

Fracz - genialny pomysł...
nie myślałeś, żeby zrobić nakleję na Sonoffa zakrywającą całość ???
michael

Na pierwszym zdjęciu jest widoczny bezprzewodowy sterownik SALUS do pieca gazowego? Jest na nim Supla? :shock:
:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
fracz

bicker wrote: Mon Apr 24, 2017 4:19 am nie myślałeś, żeby zrobić nakleję na Sonoffa zakrywającą całość ???
Jeszcze nie, ale mogę pomyśleć ;)
michael wrote: Mon Apr 24, 2017 5:34 am Na pierwszym zdjęciu jest widoczny bezprzewodowy sterownik SALUS do pieca gazowego? Jest na nim Supla? :shock:
Close. Termostat tam był dopóki nie zacząłem sterować piecem z supli. Teraz termostat wyleciał a przewód który wystawał po nim ze ściany zakończyłem termometrem ds, bo miejsce do pomiaru idealne (wys. ~1.5m, centrum salonu). Tyle że nie wyglądało to estetycznie a nie mogłem znaleźć żadnej sensownej obudowy która wyglądałaby zgrabnie i nie zaburzałaby zanadto temperatury (np. puszka podtynkowa odpada). Okazało się że dekiel z salusa po przykręceniu do ściany jest wprost idealny... :-D
michael

Też chciałbym docelowo Suplą sterować piecem, ale nie wiem jeszcze jak bez scen to ugryźć :)
a co do naklejki to wrzuciłbyś ją w formie wektorowej w PDF lub Corel max wersja 14?
bicker

macie może jakiś fajny sposób druku na folii, żeby to trochę profesjonalnie wyglądał i całkowicie zakleiło sanoffa ??
fracz

michael wrote: Mon Apr 24, 2017 6:37 am Też chciałbym docelowo Suplą sterować piecem, ale nie wiem jeszcze jak bez scen to ugryźć :)
viewtopic.php?f=9&t=2046
michael wrote: Mon Apr 24, 2017 6:37 am a co do naklejki to wrzuciłbyś ją w formie wektorowej w PDF lub Corel max wersja 14?
Photoshop. Nie do końca wektorowo, jestem tylko programistą ;) https://drive.google.com/drive/folders/ ... sp=sharing
Last edited by fracz on Tue Feb 13, 2018 11:51 pm, edited 1 time in total.
fracz

You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
Last edited by fracz on Tue Feb 13, 2018 11:51 pm, edited 1 time in total.
michael

Tutaj moja przeróbka :)
Btw. upchałem w obudowie zasilacza do PC - Raspberry, płytę z przekaźnikami do obsługi bramy, furtki i drzwi oraz płytkę uniwersalną z tranzystorami :D
Sibikk

michael wrote: Mon Jun 19, 2017 5:33 am Tutaj moja przeróbka :)
Btw. upchałem w obudowie zasilacza do PC - Raspberry, płytę z przekaźnikami do obsługi bramy, furtki i drzwi oraz płytkę uniwersalną z tranzystorami :D
Pokaż środek ;) co masz sterowane tranzystorami?
Image

Return to “Pomysły i koncepcje”