ESP8266 12E

Awatar użytkownika
slawek
Posty: 2222
Rejestracja: pn mar 14, 2016 11:48 pm
Lokalizacja: Biała Podlaska

sob kwie 22, 2017 8:50 pm

A czym "toto" zasilasz?
Gdy wszystkie możliwe sposoby zawiodą - pozostaje przeczytać instrukcję...
Awatar użytkownika
slawek
Posty: 2222
Rejestracja: pn mar 14, 2016 11:48 pm
Lokalizacja: Biała Podlaska

sob kwie 22, 2017 10:28 pm

Zflaszuj też esp_init_data... z ustawieniami jak na moim zrzucie (w sumie 3 pliki) - dziś po raz pierwszy musiałem go użyć - dotąd nigdy nie był mi potrzebny, ale bez niego nie mogłem "ruszyć" nowego modułu.
Gdy wszystkie możliwe sposoby zawiodą - pozostaje przeczytać instrukcję...
Awatar użytkownika
Klos
Posty: 25
Rejestracja: sob kwie 15, 2017 11:46 am
Lokalizacja: Gdańsk
Kontaktowanie:

pn kwie 24, 2017 4:23 am

To również nie pomaga..
Zasilacz impulsowy 12v 2A
Castorama Gdańsk. Elektronika, lasery. Zdjęcia z drona www.imagesky.pl
Awatar użytkownika
slawek
Posty: 2222
Rejestracja: pn mar 14, 2016 11:48 pm
Lokalizacja: Biała Podlaska

pn kwie 24, 2017 5:46 am

A układ na płycie stykowej z zasilaczem MB ?
Gdy wszystkie możliwe sposoby zawiodą - pozostaje przeczytać instrukcję...
Awatar użytkownika
Klos
Posty: 25
Rejestracja: sob kwie 15, 2017 11:46 am
Lokalizacja: Gdańsk
Kontaktowanie:

pn kwie 24, 2017 2:23 pm

Na płycie stykowej z modułem na 3,3 i 5 V
Castorama Gdańsk. Elektronika, lasery. Zdjęcia z drona www.imagesky.pl
Awatar użytkownika
Klos
Posty: 25
Rejestracja: sob kwie 15, 2017 11:46 am
Lokalizacja: Gdańsk
Kontaktowanie:

czw kwie 27, 2017 12:20 pm

hmm ?
Żadnych nowych pomysłów ?
Próbowałem różnych kombinacji i nic..
5.jpg
5.jpg (167.8 KiB) Przejrzano 2036 razy
6.jpg
6.jpg (138.02 KiB) Przejrzano 2036 razy
Castorama Gdańsk. Elektronika, lasery. Zdjęcia z drona www.imagesky.pl
George2002
Posty: 132
Rejestracja: pn maja 01, 2017 2:00 am

sob maja 13, 2017 9:09 am

Uważam że to albo zasilanie - takie same objawy miałem jak płytkę zasilałem z Kompa PC z przodu obudowy - po zapisaniu konfiguracji cały czas restarty, warto dodać jakiś większy kondensatorem na 3,3V No albo pozostaje druga opcja że modół uwalony sam w sobie albo poprzez złe wgranie w złe obszary oprogramowania :)
paweb
Posty: 13
Rejestracja: śr maja 17, 2017 7:50 am

sob maja 20, 2017 5:30 pm

Hej mam problem mianowicie, komp ( OSX ) nie może się podłączyć do ESP :( wszystko zmontowane chyba prawisłowo, przylutowane dobrze, sprzawdzałem czy wzystkie polaczenia sa poprawne :( Nie mam pomysłu :( co robie źle ?
Załączniki
3.jpg
3.jpg (22.82 KiB) Przejrzano 1930 razy
2.jpg
2.jpg (26.22 KiB) Przejrzano 1930 razy
1.jpg
1.jpg (25.21 KiB) Przejrzano 1930 razy
paweb
Posty: 13
Rejestracja: śr maja 17, 2017 7:50 am

sob maja 20, 2017 5:31 pm

Jeszcze połaczenia pod płytka:
Załączniki
6.jpg
6.jpg (21.62 KiB) Przejrzano 1930 razy
5.jpg
5.jpg (27.65 KiB) Przejrzano 1930 razy
4.jpg
4.jpg (20.62 KiB) Przejrzano 1930 razy
Awatar użytkownika
Espablo
Posty: 1465
Rejestracja: śr cze 29, 2016 5:04 pm
Lokalizacja: Oświęcim
Kontaktowanie:

sob maja 20, 2017 8:12 pm

Dałeś tak małe zdjęcia, że nic nie widać
Każde urządzenie elektryczne działa o wiele lepiej jeśli podłączysz je do prądu. :? :roll:
https://github.com/Espablo
ODPOWIEDZ