Jak podłączyć do sterownika bramowego FAAC 455D

pzygmunt
Been thanked: 59 times

A1 - 17
A2 - 16
11 - 9
14 - 14
IN1 - 20
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
SUPLA.... Nareszcie w domu.
kordi123

Witam,
I ogarnął ktoś prawidłowe podłączenie w centrali FAAC 455D. Na powyższym schemacie raczej nie będzie działać informacja otwarcia i zamknięcia bo sygnał z lampy będzie przerywany. Myślałem wpiąć się pod złącze J6, ale to chyba też nic nie pomoże do póki nie będą pod te złącze podłączone czujniki krańcowe.
Robert Błaszczak
Has thanked: 37 times
Been thanked: 27 times

Jeśli nie ma podłączonych wyłączników krańcowych, to na tym złączu nie będzie informacji o stanie bramy. W takim przypadku należy domontować krańcówki lub kontaktron.
Pozdrawiam
Robert Błaszczak

Moja prywatna strona: www.blaszczak.pl
kordi123

Czyli kontaktron mogę od razu bezpośrednio podłączyć pod SBW by wskazywało czy brama otwarta czy zamknięta.
and111

kordi123 wrote: Tue Mar 30, 2021 8:36 pm Witam,
I ogarnął ktoś prawidłowe podłączenie w centrali FAAC 455D. Na powyższym schemacie raczej nie będzie działać informacja otwarcia i zamknięcia bo sygnał z lampy będzie przerywany. Myślałem wpiąć się pod złącze J6, ale to chyba też nic nie pomoże do póki nie będą pod te złącze podłączone czujniki krańcowe.
Upewniłeś się, że sygnał na wyjściu do lampy jest przerywany? Niektóre centrale dają sygnał ciągły, a przerywacz jest zbudowany w lampie.

EDIT:

Wg instrukcji:
LAMPA SYGNALIZACYJNA:
Gdy wybrane jest ustawienie 0 wyjście pracuje jako standardowa lampa sygnalizacyjna (świeci przy bramie otwartej i w czasie pauzy, miga w czasie zamykania i jest zgaszona po zamknięciu bramy). Inne ustawienia umożliwiają ustawienie czasów aktywacji dla innych trybów pracy lampy. Czas może być regulowany od 0 do 59 sek. co 1 sek. i od 1.0 do 4.1 minuty co 10 sek. 0 = lampa standardowa od 1 do 4.1 = czas regulowany

Jeśli więc masz ustawiony dla lampy sygnalizacyjnej tryb 0, to podczas ruchu bramy ikona bramy będzie naprzemiennie pokazywać otwarta/zamknięta, przy otwartej bramie powinna pokazywać otwarcie, przy zamkniętej - zamknięcie.
yawAL36

Witam wszystkich.
Wczoraj podłączyłem sterownik do FAAC 455D przy napędzie bramy skrzydłowej FAAC 414. Połączenie jak w załączniku do postu 1 "pzygmunt". Wszystko działa, informacja o stanie bramy prawidłowa. Nie montowałem krańcowych ani kontaktronów. Nie sprawdzałem ustawienia lampy sygnalizacyjnej - jak działa nie ma co mieszać.

Return to “ZAMEL SBW-02”