ZAMEL - ZAPROSZENIE DO TESTÓW DIW-01
Załóż przycisk bistabilny do sterowania oświetleniem i tak też w ustawieniach DIW ustaw wejście. Zaznacz potem 100%
Sterowanie w aplikacji pozostaje takie samo. Można ściemniać i nic z tym nie zrobisz. Jak nie chcesz pokazywać kanału innym to przypnij do lokalizacji dostępnej tylko dla Ciebie. A jak nie chcesz w ogóle pokazywać jej w apkach, to w Cloud dla tego kanału wyłącz 'Pokaz w urządzeniach klienckich'.
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
SOP 2023 
SOP 2024
Czekam na kolejne Supla Offline Party
:
cz->b
+ila
SOP 2024
Czekam na kolejne Supla Offline Party
-
Demolkaa
Po małych testach stwierdzam jak koledzy, że regulacja przyciskiem jest za szybka moze dodac opcje zeby szlo sobie samemu dostosować z jaka szybkoscia ma się ściemniać.
Drugie to może by ustawić dla przycisku monostabilnego że naciśnięcie raz przycisku i przytrzymania tylko rozjaśnia a dwukrotne naciśnięcie i przytrzymanie tylko ściemnia. Bo tak naciskam rozjaśnianie a ze zapieprza to pyk i za ciemno chce dalej rozjaśnić to nie idzie bo ponowne naciśnięciesciemnia i znowu trzeba kombinować.
Drugie to może by ustawić dla przycisku monostabilnego że naciśnięcie raz przycisku i przytrzymania tylko rozjaśnia a dwukrotne naciśnięcie i przytrzymanie tylko ściemnia. Bo tak naciskam rozjaśnianie a ze zapieprza to pyk i za ciemno chce dalej rozjaśnić to nie idzie bo ponowne naciśnięciesciemnia i znowu trzeba kombinować.
-
Patryk
Super.pzygmunt wrote: Sun Apr 04, 2021 10:39 am Będzie możliwość zmiany szybkości rozjaśniania/ściemniania z przycisku z poziomu aplikacji.
Jak co, to jestem gotów na testy.
A czas reakcji przycisku można było by też zmniejszyć ??? Tak jak w ROW-ach.
-
Patryk
Zrozumiałem.pzygmunt wrote: Sun Apr 04, 2021 12:19 pm Może nie jasno napisałem.
Z aplikacji będziesz mógł zmienić to jak szybko zachodzi proces ściemniania/rozjaśniania przy sterowaniu z fizycznego przycisku.
Ale chodziło mi również o czas reakcji przycisku monostabilnego na zał/wył.
Teraz jest dość długi.
Około 2 sekundy.
Czy można było by go również skrócić ???
-
Patryk
Może doprecyzuje.
Światło zapala się/gaśnie dopiero po czasie ok 2 sek od "zwolnienia" przycisku monostabilnego.
Jak dla mnie jest to "trochę" długo.
Światło zapala się/gaśnie dopiero po czasie ok 2 sek od "zwolnienia" przycisku monostabilnego.
Jak dla mnie jest to "trochę" długo.
-
Patryk
Nie.
Czas od naciśnięcia (kliknięcia), do zał/wył światła.
Czas od naciśnięcia (kliknięcia), do zał/wył światła.
-
Mirosław F.
- Has thanked: 1 time
- Been thanked: 22 times
Niestety ten parametr nie ulegnie zmianie z powodu konieczności rozpoznawania, czy jest to pojedynczy czy wielokrotny klik czy może przytrzymanie. Druga rzecz, która na to wpływa to bezwładność żarówki ledowej po podaniu na nią zasilania. Przy zwykłej żarówce zauważysz różnicę.
43-200 Pszczyna
ul. Zielona 27
Wsparcie techniczne: 32 211-35-55
ul. Zielona 27
Wsparcie techniczne: 32 211-35-55