Sterowanie pompą obiegową CWU
-
Zybi
Właśnie ustawiłem u siebie
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
-
michael
ja u siebie też
Tylko softu nie mam. Napisałem Ci PW z prośbą 
-
michael
DZIAŁA!!! 
Dzięki Zybi za wskazówki. Jeszcze parę udoskonaleń i będzie idealnie ;]
Dzięki Zybi za wskazówki. Jeszcze parę udoskonaleń i będzie idealnie ;]
-
slawek
W wersji cloud 2.0 jest troszkę inna ścieżka:Zybi wrote: Sat Apr 29, 2017 6:44 pm@michael, jak kojarzę to masz własny serwer, więc możesz sobie na nim ustawić czas dla gate.michael wrote: Sat Apr 29, 2017 6:25 pm Co do pompy... na razie z braku czasu załączam pompę smartfonem, ale muszę pamiętać o jej wyłączeniu.
Czy istnieje jakiś soft coś jak gate, żeby załączał sonoff'a na 3 minuty?
szukaj w:
www/scr/AppBundle/Model/IODeviceManager.php
var/www/html/src/SuplaBundle/Model/IODeviceManager.php
TEORIA jest wtedy gdy wszystko wiemy i nic nie działa
PRAKTYKA jest wtedy gdy wszystko działa a my nie wiemy dlaczego
My łączymy teorię z praktyką czyli nic nie działa i nikt nie wie dlaczego
-
Zybi
Nie jest to raczej sprawa wersji cloud-a, lecz sposobu instalacji serwera, tj gdzie został zainstalowany. Np gotowiec na Raspberry ma ścieżkę taką jaką Ty podajesz, lecz przy instalacji serwera wg opracowania @alv taką jak ja podałem. Obie wersje są słuszne.slawek wrote: Sat Apr 29, 2017 10:10 pmW wersji cloud 2.0 jest troszkę inna ścieżka:Zybi wrote: Sat Apr 29, 2017 6:44 pm@michael, jak kojarzę to masz własny serwer, więc możesz sobie na nim ustawić czas dla gate.michael wrote: Sat Apr 29, 2017 6:25 pm Co do pompy... na razie z braku czasu załączam pompę smartfonem, ale muszę pamiętać o jej wyłączeniu.
Czy istnieje jakiś soft coś jak gate, żeby załączał sonoff'a na 3 minuty?
szukaj w:
www/scr/AppBundle/Model/IODeviceManager.php
var/www/html/src/SuplaBundle/Model/IODeviceManager.php
-
slawek
Być może - mój jest z gotowego obrazu na RBPi (tyle że zaktualizowany...prawie) więc ścieżka niektórym też się przyda...
-
Seba5120
A w którym miejscu w tym pliku ustawić czas dla wyłącznika zasilania a nie dla furtki?
Pozdrawiam
Pozdrawiam
-
slawek
W RESTapi...?

-
Seba5120
A możesz coś więcej o tym powiedzieć?
Nie bardzo rozumiem
Z góry dzięki
Nie bardzo rozumiem
Z góry dzięki
-
Zybi
W załączeniu firmware v2.0 dla Sonoff-a z 5-pinami z obsługą czasowego załączania przekaźnika z "piątego" pinu - GPIO14 (ale nie jest to gate).
W wersji testowej zaprogramowałem czas załączenia przekaźnika na 15s (ale może być dowolny).
Obsługa ze smartfona i oryginalnego przycisku jak przy standardowym oprogramowaniu socket-a.
Należy zapewnić pull-up na GPIO14. Sterowanie/wyzwalanie stanem niskim, czyli zwarcie pinu do masy.
Nożna wyzwalać np. kontaktronem lub czujnikiem PIR. PiR-a podłączyć przez dodatkowy tranzystor npn.
Do testów należy ustawić czas trwania stanu aktywacji w czujce PIR na minimum, bowiem wystarczy krótki impuls, aby wyzwolić timera.
Proszę testować.
EDIT: na github-ie dostępne są poprawione wersje z możliwością aktywacji/dezaktywacji czujki PIR z zaprogramowanymi czasami: 3, 5 i 10 minut
https://github.com/zchmielak/ESP8266/tr ... onoff/v2.0
W wersji testowej zaprogramowałem czas załączenia przekaźnika na 15s (ale może być dowolny).
Obsługa ze smartfona i oryginalnego przycisku jak przy standardowym oprogramowaniu socket-a.
Należy zapewnić pull-up na GPIO14. Sterowanie/wyzwalanie stanem niskim, czyli zwarcie pinu do masy.
Nożna wyzwalać np. kontaktronem lub czujnikiem PIR. PiR-a podłączyć przez dodatkowy tranzystor npn.
Do testów należy ustawić czas trwania stanu aktywacji w czujce PIR na minimum, bowiem wystarczy krótki impuls, aby wyzwolić timera.
Proszę testować.
EDIT: na github-ie dostępne są poprawione wersje z możliwością aktywacji/dezaktywacji czujki PIR z zaprogramowanymi czasami: 3, 5 i 10 minut
https://github.com/zchmielak/ESP8266/tr ... onoff/v2.0