Witam.
Zrobiłem oświetlenie tarasu na sonoff basic, sterowanie znajduje się na strychu i nie mam do sterownika łatwego dostępu.
Zachciało mi się do tego oświetlenia włącznika ściennego - żeby inni też mogli je załączać. Więc kupiłem dopuszkowy sonoff mini z nadzieją że supla scripts wysteruje mi to: włączenie sonoff mini -> włącz sonoff basic, analogicznie druga scena z wyłączeniem {{not state(1).on}}.
Myślałem że wszystko ładnie działa, oświetlenie się włącza jak włączę przełącznik ścienny. Ale po chwili ni z tego, ni z owego oświetlenie samo gaśnie.
w scenie włączenia mam {{state(1xxxx).on}} w sekcji Wyzwalanie w oparciu o stan kanałów jak i w Warunek wykonania.
w akcji mam włącz kanał z sonoff basic (właściwy włącznik oświetlenia)
analogicznie scena wygląda dla wyłączania.
Co robię nie tak?
pomoc supla scripts
-
klew
- Has thanked: 134 times
- Been thanked: 137 times
Wgraj sobie GUI Generic na tego mini i ustaw linki bezpośrednie do sterowania kanałem przekaźnika na innym module.
Robienie tego na skryptach jest strasznie na około
Robienie tego na skryptach jest strasznie na około
Najlepsze suple dla Twojego domu 
-
fly.high
dzięki za info.
do czasu zmiany softu ogarnąłem to jedną sceną - Wyzwalanie w oparciu o stan kanałów {{state(1).on}} i w akcji kanał który chcę włączyć jako "przełącz". działa włączanie i wyłączanie.
do czasu zmiany softu ogarnąłem to jedną sceną - Wyzwalanie w oparciu o stan kanałów {{state(1).on}} i w akcji kanał który chcę włączyć jako "przełącz". działa włączanie i wyłączanie.