Exta free i spula

fryta008

Witam
Czy będzie integracja spula z zamelowym exta free?
Posiadam centralkę zamel + włączniki świateł i rolet w domu. Niestety rozwiązanie się nie rozwija i pytanie czy zamel zamierza integorwać się ze spula.
kolejne pytanie czy przewidujecie serwer na bramki zamelowe lub synology?
pzygmunt
Been thanked: 59 times

Odnośnie exta free to póki co nie wiem.
Może taka integracja się kiedyś pojawi.

Z tego co wiem exta life ingeruje się z free.
SUPLA.... Nareszcie w domu.
pzygmunt

.... Planuje wprowadzić serwer supli na dokera co pozwoli instalować serwer miedzy innymi na synology.
maffiu

z tego co się dowiedziałem na na szkoleniu zamela to będzie rozwijany exta life i faktycznie jest on kompatybilny z exta free a jeśli chodzi o zamela i suple to nie sadze żeby to rozwijali i ze raczej zostało to zrobione w ramach walki z nudą a szkoda bo uważam ze supla bije na łeb na szyje exta life jedyną przewagę jaka ma exta to logikę i możliwość włączenia przekaźnika czasowo z przycisku czego mi bardzo brakuje w softach do supli
fryta008

Szkoda bo wywaliłem sporo $ na rozwiązanie Zamela które działa powiem delikatnie bardzo średnio. Aktualnie stawiam wszystko na espeasy. Super projekt szkoda ze w naszym rodzimym nie ma takiego wiki jak tam. Fajnie byłoby spiąć suple z DLNA\UPNP czyli wszystkie smart TV i inne amplirunery.
Aktualnie okablowuje kotłownię piec, solary itp. Szukam rozwiązania jak podłączyć esp po rs do sterownika pieca marki plum po rs485 i podobnie do sterownika hevalexu od solarów. Może macie jakies rozwiązanie jak snifować rs przy użyciu esp?
Last edited by fryta008 on Tue May 02, 2017 11:07 am, edited 1 time in total.
fryta008

pzygmunt wrote: Tue May 02, 2017 9:24 am .... Planuje wprowadzić serwer supli na dokera co pozwoli instalować serwer miedzy innymi na synology.
Ja mam leciwe synology na PowerPC i docker tam nie lata :( - może pora na zmianę :)
Zybi

maffiu wrote: Tue May 02, 2017 9:40 am ... możliwość włączenia przekaźnika czasowo z przycisku czego mi bardzo brakuje w softach do supli
A zerknij tu:

viewtopic.php?f=9&t=83&start=20

na soft sonoff_timer...
maffiu

Zybi wrote: Tue May 02, 2017 10:32 am
maffiu wrote: Tue May 02, 2017 9:40 am ... możliwość włączenia przekaźnika czasowo z przycisku czego mi bardzo brakuje w softach do supli
A zerknij tu:

viewtopic.php?f=9&t=83&start=20

na soft sonoff_timer...
zerkałem tam ale to nadal nie rozwiązuję mojego problemu z włączeniem na zadany czas z przycisku nie z appki a zamel tak ma ze przytrzymując przycisk parowania na okreslony czas przy parowaniu urządzeń ustawia na nim timer i następnie jak byś przekaźnika nie włączył to czy ręcznie czy z appki to załączy sie tylko na ustalone np 3 min a tu jest rozwiązanie połowiczne

czyli ja bym to widział tak nie wiem czy to się da zrobić bo programistą nie jestem - soft który podczas pierwszego uruchomienia i podłączenia do serwera przy wyborze wifi rodzaju czujnika temp czy tam jeszcze innych cudów zależnie od softu posiadał by okienko z wyborem czasu załączenia i wtedy zaznaczamy sobie np 3min i niezależnie czy załączymy ręcznie z przycisku czy z appki zawsze odpali siu na 3 min niezmiernie był bym wdzięczny gdyby sie to dało zrobić
pzygmunt

Będzie w maju

Return to “Zagadnienia ogólne”