Witam
Czy będzie integracja spula z zamelowym exta free?
Posiadam centralkę zamel + włączniki świateł i rolet w domu. Niestety rozwiązanie się nie rozwija i pytanie czy zamel zamierza integorwać się ze spula.
kolejne pytanie czy przewidujecie serwer na bramki zamelowe lub synology?
Exta free i spula
-
maffiu
z tego co się dowiedziałem na na szkoleniu zamela to będzie rozwijany exta life i faktycznie jest on kompatybilny z exta free a jeśli chodzi o zamela i suple to nie sadze żeby to rozwijali i ze raczej zostało to zrobione w ramach walki z nudą a szkoda bo uważam ze supla bije na łeb na szyje exta life jedyną przewagę jaka ma exta to logikę i możliwość włączenia przekaźnika czasowo z przycisku czego mi bardzo brakuje w softach do supli
-
fryta008
Szkoda bo wywaliłem sporo $ na rozwiązanie Zamela które działa powiem delikatnie bardzo średnio. Aktualnie stawiam wszystko na espeasy. Super projekt szkoda ze w naszym rodzimym nie ma takiego wiki jak tam. Fajnie byłoby spiąć suple z DLNA\UPNP czyli wszystkie smart TV i inne amplirunery.
Aktualnie okablowuje kotłownię piec, solary itp. Szukam rozwiązania jak podłączyć esp po rs do sterownika pieca marki plum po rs485 i podobnie do sterownika hevalexu od solarów. Może macie jakies rozwiązanie jak snifować rs przy użyciu esp?
Aktualnie okablowuje kotłownię piec, solary itp. Szukam rozwiązania jak podłączyć esp po rs do sterownika pieca marki plum po rs485 i podobnie do sterownika hevalexu od solarów. Może macie jakies rozwiązanie jak snifować rs przy użyciu esp?
Last edited by fryta008 on Tue May 02, 2017 11:07 am, edited 1 time in total.
-
Zybi
A zerknij tu:maffiu wrote: Tue May 02, 2017 9:40 am ... możliwość włączenia przekaźnika czasowo z przycisku czego mi bardzo brakuje w softach do supli
viewtopic.php?f=9&t=83&start=20
na soft sonoff_timer...
-
maffiu
zerkałem tam ale to nadal nie rozwiązuję mojego problemu z włączeniem na zadany czas z przycisku nie z appki a zamel tak ma ze przytrzymując przycisk parowania na okreslony czas przy parowaniu urządzeń ustawia na nim timer i następnie jak byś przekaźnika nie włączył to czy ręcznie czy z appki to załączy sie tylko na ustalone np 3 min a tu jest rozwiązanie połowiczneZybi wrote: Tue May 02, 2017 10:32 amA zerknij tu:maffiu wrote: Tue May 02, 2017 9:40 am ... możliwość włączenia przekaźnika czasowo z przycisku czego mi bardzo brakuje w softach do supli
viewtopic.php?f=9&t=83&start=20
na soft sonoff_timer...
czyli ja bym to widział tak nie wiem czy to się da zrobić bo programistą nie jestem - soft który podczas pierwszego uruchomienia i podłączenia do serwera przy wyborze wifi rodzaju czujnika temp czy tam jeszcze innych cudów zależnie od softu posiadał by okienko z wyborem czasu załączenia i wtedy zaznaczamy sobie np 3min i niezależnie czy załączymy ręcznie z przycisku czy z appki zawsze odpali siu na 3 min niezmiernie był bym wdzięczny gdyby sie to dało zrobić