Witam
Mam pytanie do twórców GUI Generic. Gdy chce sie dostać do konfiguracji (do już dodanego do clouda i działającego) urządzenia przez adres ip, to gdy laptop mam podpięty do routera kablem to zawsze lub prawie zawsze otrzymuje w przeglądarce info: Ta witryna jest nieosiągalna. Jeśli laptop odłączę od kabla i przełączę na polaczenie wi-fi to nie ma problemów ze wejściem do modułu i jego konfiguracje.
Czy to normalne?
GUI Generic - logowanie do modułu przez adres ip
-
Prawdopodobnie to nie ma nic wspólnego z "GUI Generic".
Problem wygląda na spowodowany przez Twój router. Prawdopodobnie jakoś oddziela sieci WiFi od tej na kablu.
Problem wygląda na spowodowany przez Twój router. Prawdopodobnie jakoś oddziela sieci WiFi od tej na kablu.
Kiedy będzie Supla Offline Party / SOP#2025 ?
-
Jak masz skonfigurowaną kartę LAN? DHCP czy masz wpisany adres? Może masz złą maskę? Ewentualnie jest włączona separacja klientów, ale nie wiem, czy to możliwe tylko dla klientów LAN...dawidd wrote: Fri Apr 09, 2021 8:38 pm Witam
Mam pytanie do twórców GUI Generic. Gdy chce sie dostać do konfiguracji (do już dodanego do clouda i działającego) urządzenia przez adres ip, to gdy laptop mam podpięty do routera kablem to zawsze lub prawie zawsze otrzymuje w przeglądarce info: Ta witryna jest nieosiągalna. Jeśli laptop odłączę od kabla i przełączę na polaczenie wi-fi to nie ma problemów ze wejściem do modułu i jego konfiguracje.
Czy to normalne?
TEORIA jest wtedy gdy wszystko wiemy i nic nie działa
PRAKTYKA jest wtedy gdy wszystko działa a my nie wiemy dlaczego
My łączymy teorię z praktyką czyli nic nie działa i nikt nie wie dlaczego
PRAKTYKA jest wtedy gdy wszystko działa a my nie wiemy dlaczego
My łączymy teorię z praktyką czyli nic nie działa i nikt nie wie dlaczego
-
Na 100% sieć Wi-Fi jest odseparowana od sieci LAN. Czy moduły Supla są w Wi-Fi skonfigurowanej dla gości?
Pozdrawiam
Robert Błaszczak
Moja prywatna strona: www.blaszczak.pl
Robert Błaszczak
Moja prywatna strona: www.blaszczak.pl
-
urządzenia są dokładane zawsze do sieci głównej, nie dla gości. Generalnie może cos z kompem jest nie tak, bo sprawdziłem teraz z drugiego ktory również jest połączony kablem z routerem i połączył się z modułem bez problemu - także nie ma co drążyć tematu
Dziękuje za odpowiedzi
Dziękuje za odpowiedzi