Przyciski
-
Od kilku dni rozgryzam GUI Generic i suplę. Powiedzcie mi proszę, dlaczego po skonfigurowaniu w GUI przycisku nie pojawia się on w suplacloud. Jest tam czujnik temp. DS18B20, 2 krańcówki i 3 przekażniki, a przycisku brak?
-
Przyciski w cloud nie ma jeżeli wybierasz trzy przyciski to one kolejno są dopisywane do sterowania przekaznikami więc w cloud masz możliwość wyboru co przekaźnik ma sterować i tyle przyciski jako przyciski się nie pojawią.automaciek wrote: ↑Mon Apr 12, 2021 7:47 am Od kilku dni rozgryzam GUI Generic i suplę. Powiedzcie mi proszę, dlaczego po skonfigurowaniu w GUI przycisku nie pojawia się on w suplacloud. Jest tam czujnik temp. DS18B20, 2 krańcówki i 3 przekażniki, a przycisku brak?
-
i nie ma wyboru który przycisk którym przekażnikiem steruje?
-
Jest, ale to ustawiasz na urządzeniu podczas konfiguracji.automaciek wrote: ↑Mon Apr 12, 2021 8:01 am i nie ma wyboru który przycisk którym przekażnikiem steruje?
https://www.facebook.com/groups/supladiy/
-
No nie udało mi się znależć. Jest sterowanie przekażnikiem z DS'a, z przycisku nie ma. A może jest inna możliwość ominięcia czujnika otwarcia bramy, aby impuls się nie powtarzał?
-
Najpierw ustaw ilość przekaźników która Cię interesuje. Zapisz i później przejdz do opcji przycisków i ustaw tą samą ilość co przekaźników. I dopiero wtedy pojawią się opcje do przypisania GPIO
Przycisk nr 1 będzie odpowiadał przekaźnikowi nr1 . Przycisk nr 2 przekaźników nr 2 itd
Przycisk nr 1 będzie odpowiadał przekaźnikowi nr1 . Przycisk nr 2 przekaźników nr 2 itd
-
Przeszukałem GUI i nie znalazłem opcji że zdefiniowanym przyciskiem mogę włączyć dowolny przekaźnik w SUPLI. Może byłaby możliwość przy następnej aktualizacji GUI dopisać taką funkcjonalność. Może zrobić opcję w przyciskach wysyłania linków bezpośrednich.
Może polecicie inne oprogramowanie które po wgraniu do NODE będzie miało taką funkcjonalność?
Może polecicie inne oprogramowanie które po wgraniu do NODE będzie miało taką funkcjonalność?
-
Przyciskiem uruchomisz przekaźnik tak samo jak z aplikacji
W Cloud nie pojawi Ci się przycisk.
Przycisk ustawiasz w urządzeniu byś mógł z palca uruchomić przekaźnik bez wyciągania telefonu i bardzo przydatne np przy braku połączenia z Suplą
Przycisku nie kinfigurujesz pod przekaźnik jak Ci się podoba. Zapis jest kolejno od góry.
Pisałem wyżej . Przycisk nr 1 przypisany jest z automatu do przekaźnika nr 1. Nr 2 do nr 2 itd
Jaką wersję wgrywasz ?
W Cloud nie pojawi Ci się przycisk.
Przycisk ustawiasz w urządzeniu byś mógł z palca uruchomić przekaźnik bez wyciągania telefonu i bardzo przydatne np przy braku połączenia z Suplą
Przycisku nie kinfigurujesz pod przekaźnik jak Ci się podoba. Zapis jest kolejno od góry.
Pisałem wyżej . Przycisk nr 1 przypisany jest z automatu do przekaźnika nr 1. Nr 2 do nr 2 itd
Jaką wersję wgrywasz ?
-
Potrzebujesz "przycisku" w aplikacji który daje impuls low lub high do wysterowania czegoś tam podłączonego pod GPIO?
Ja ostatnio potrzebowałem "emulacji" mikroswitch'a i dodałem przekażnik na podłączonym GPIO, a w Cloud'zie ustawiłem go jako DRZWI.
Nie wiem czy to poprawna droga... ale działa.
Ja ostatnio potrzebowałem "emulacji" mikroswitch'a i dodałem przekażnik na podłączonym GPIO, a w Cloud'zie ustawiłem go jako DRZWI.
Nie wiem czy to poprawna droga... ale działa.
-
Ok to rozumiem że ustawiając przycisk i przekażnik w GUI jest to tak przypisywane. Generalnie chodzi mi o to że w szafie mam NODE z 6 przekaźnikami. W pokojach w puszkach włączników chciałbym postawić kolejne node czy ESP w którym zdefiniowałbym sobie przyciski do sterowa przekaźnikami z rozdzielni. Wciskając przycisk w pokoju wysyłany jest link bezpośredni do przekaźników z rozdzielni. Moje pytanie czy jest możliwość dorobienia opcji że do przycisku można przypisać możliwość wysyłania linku bezpośredniego.