Wiem, że nie jest idealny ale zachęcam do testowania.
build.sh - inaczej
-
Espablo
Dla tych co nie lubią pisać na klawiaturze
mam trochę inaczej zrobiony plik build.sh. Testowany na najnowszych źródłach z Githuba.
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
Każde urządzenie elektryczne działa o wiele lepiej jeśli podłączysz je do prądu.

-
buli
Czy można dodać opcje aby program od razu został wgrywany do modułu, a jeszcze lepiej najpierw czyszczenie potem wgrywanie?
-
Espablo
Nowsza wersja dla klikaczy. Można teraz kompilować wersję FOTA user1 i user2. Jeśli nie jest określone FLASH SIZE, FOTA to program zapyta Cię o to. Jeśli kompilacja FOTA przebiegnie poprawnie to program zapyta czy ma dodać do kompilacji podpis cyfrowy. W nazwie kompilacji zaszyta jest automatycznie nazwa SPI MODE. Wiadomo od razu z jakimi ustawieniami jest zrobiona kompilacja. Do poprawnego działania trzeba sobie ustawić ścieżki do położenia swoich plików. U mnie wygląda to tak
Założyłem, że moje klucze mają nazwę płytki oraz dopisane na końcu "_key". Można to sobie zmienić tutaj
Położenie kluczy oraz program do podpisywania mam
Code: Select all
export SDK_PATH=/opt/Espressif/ESP8266_NONOS_SDK154
export BIN_PATH=/opt/Espressif/ESP8266_BIN154
export FIRMWARE_PATH=/home/$USER/SUPLA/Firmware
LD_DIR=sdk154
export PATH=/opt/Espressif/esptool-py/:$PATH
export COMPILE=gcc
RSA_KEY_PATH=/home/$USER/SUPLA/SUPLA_IOT/supla-esp-signtool/RSA_KEY
RSA_KEY_EXTENSION=_key
SIGTOOL_PATH=/home/$USER/SUPLA/SUPLA_IOT/supla-esp-signtool/Code: Select all
RSA_KEY_EXTENSION=_keyCode: Select all
RSA_KEY_PATH=/home/$USER/SUPLA/SUPLA_IOT/supla-esp-signtool/RSA_KEY
SIGTOOL_PATH=/home/$USER/SUPLA/SUPLA_IOT/supla-esp-signtool/You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
Każde urządzenie elektryczne działa o wiele lepiej jeśli podłączysz je do prądu.

-
Espablo
Nie ukrywam, że mnie zmotywowałeś tym tematem viewtopic.php?f=23&t=3763 o FOTAlesny8 wrote: Mon Sep 10, 2018 2:28 pm @Espablo byłeś szybszy![]()
Też zacząłem podrasowywać skrypt, żeby proces zautomatyzować, ale jeszcze nie skończyłem...