Znalazłem lepsza moim zdaniem aplikację do tych widżetów. W tej którą na początku zaproponowałem wkurza mnie to że niektóre widgety nie wstają po restarcie telefonu i trzeba je konfigurować na nowo.
Za pomocą
https://play.google.com/store/apps/deta ... _shortcuts można stworzyć sobie nową suplę
I takie skróty (które tak jak wcześniejsza aplikacja komunikują się ze skryptami i API) można dodawać sobie do ekranu głównego:
Co mi się najbardziej podoba, to że już nie musi być mechanizmu "toggle" tylko explicite można powiedzieć co chce się zrobić. Na dotknięcie takiego np. "Pieca" mamy opcję wyboru więc wiadomo co się dzieje. Funkcjonalność realizowana za pomocą skryptu "action". Przykład:
/supla-scripts/action/123/turnOn włączy kanał
/supla-scripts/action/123/turnOff wyłączy kanał
Na screenach w google play jest pokazane jak zrobić zmienną dzięki której możemy otrzymać fajną funkcjonalność.
Dodałem też skrypt pozwalający na przejrzenie historii temperatur, w odpowiedzi na pytania Żony "Czy dziś w nocy też roślinki zmarzły?".
Przykład: /supla-scripts/temperature-stats/123/max/-1day poda nam temperature maksymalną z ostatnich 24h na kanału 123. Możemy też brać średnią (avg) lub minimalną (min) oraz z dowolnego okresu (np. -1week, -1month).
Za pomocą widgetu z odpowiednio skonfigurowanymi zmiennymi:
Wybieramy termometr:
Co chemy:
I okres:
I już wiemy czy cos umarzło i kiedy: