Dzień dobry,
wydaje mi się, że w najnowszej wersji GUI Generica jest błąd, taki jak opisany w temacie. Nawet po ustawieniu przycisku CONFIG moduł z GUI Generic rozgłasza sieć Wi-Fi. Początkowo myślałem, że ja coś robię źle, jednak @hubel napotkał ten sam błąd.
Sprawdziłem: w poprzedniej wersji z takimi samymi ustawieniami przycisku CONFIG błąd nie występuje.
GUI Generic v2.2.2 - AP Wi-Fi nawet po ustawieniu przycisku CONFIG
-
local
Nie będę otwierał nowego wątku.
Ostatnio zaktualizowałem soft w modułach Shelly 1 do wersji 2.2.2 i 2.2.3.
Moduły rozgłaszają sieć SUPLA-ESP... pomimo konfiguracji.
Przycisk config i kanał jest ustawiony.
4xShelly 1, Shelly 1L, 2xShelly 2.5, Sonoff T3, 2xSonoff Basic R2, 4xNeo 16A
-
krycha88
- Been thanked: 5 times
pokaż screena z devicesettings, ale na priv prześlij mi konfigurację ze swojego urządzenia.local wrote: Sun May 02, 2021 4:39 pm Nie będę otwierał nowego wątku.
https://gui-generic-builder.supla.io/
-
local
W devicesettings nie mam wybranej płytki.
Konfiguracja jak pod Shelly 1... nic nie było zmieniane tylko zrobiona aktualizacja z 1.8 lub 1.9 do 2.2.2
Plik konfiguracyjny pobrać z modułu i wysłać ?
Konfiguracja jak pod Shelly 1... nic nie było zmieniane tylko zrobiona aktualizacja z 1.8 lub 1.9 do 2.2.2
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
-
krycha88
- Been thanked: 5 times
Pewnie to kwestia przejścia z dość starego softu. Jak byś mógł pobrać konfigurację z urządzenia tylko nie usuwaj nic bo ją uszkodzisz.local wrote: Sun May 02, 2021 5:31 pm W devicesettings nie mam wybranej płytki.
devicesettings.png
https://gui-generic-builder.supla.io/
-
local
Poszło w zip'ie.
Można tymczasowo wgrać soft pod ESP8285 ?
Taki tylko znalazłem, żeby nie pokazywało konfliktu kanałów...
Można tymczasowo wgrać soft pod ESP8285 ?
Taki tylko znalazłem, żeby nie pokazywało konfliktu kanałów...
-
local
Problemem nie jest przejście z starszego softu a błąd w sofcie.
Przy ustawieniu przycisku i trybu wciśnięty 5 sekund zapisuje się tylko GPIO0 (bez różnicy który pin wybiorę) a moduł rozgłasza sieć.
Po zmianie trybu na 10 wciśnięć moduł przestaje rozgłaszać sieć i zapisuje poprawnie pin do konfiguracji.
Mam jeszcze takie pytania...
1. Można jeszcze gdzieś wygenerować soft v1.9 ?
2.Czy moduł bez wykrycia sieci WiFi przejdzie w tryb konfiguracji ? Soft v2.2.4 (nie mogę go wprowadzić w tryb konfiguracji przyciskiem ani przez WiFi)
3. Nie pomylił ktoś folderów i zamiast do testów "poszło w świat" ? GUI Test v2.2.0 i GUI v2.2.5
Przy ustawieniu przycisku i trybu wciśnięty 5 sekund zapisuje się tylko GPIO0 (bez różnicy który pin wybiorę) a moduł rozgłasza sieć.
Po zmianie trybu na 10 wciśnięć moduł przestaje rozgłaszać sieć i zapisuje poprawnie pin do konfiguracji.
Mam jeszcze takie pytania...
1. Można jeszcze gdzieś wygenerować soft v1.9 ?
2.Czy moduł bez wykrycia sieci WiFi przejdzie w tryb konfiguracji ? Soft v2.2.4 (nie mogę go wprowadzić w tryb konfiguracji przyciskiem ani przez WiFi)
3. Nie pomylił ktoś folderów i zamiast do testów "poszło w świat" ? GUI Test v2.2.0 i GUI v2.2.5