Witam
Kupiłem pierwsze urządzenie z wgraną suplą. (Sonoff mini z allegro). Nie mogę go jednak połączyć z moim wifi. Obojętnie czy połączę się bezpośrednio z wifi urządzenia czy użyje aplikacji do konfiguracji urządzenia pisze "LAST STATE: Wifi - Wrong password" a hasło jest na 100% dobre. Próbowałem już kilka razy i za każdym razem to samo... :/
problem z połaczeniem urządzenia do wifi
-
wiciu_88
No i przez telefon poszło. Winny router?? Jest to oryginalny dany przez kablówkę:/
-
klew
- Has thanked: 134 times
- Been thanked: 137 times
Może masz dwie sieci na 2,4 GHz i 5 GHz? Może masz inne hasła na różne pasma?
Praktycznie wszystkie urządzenia typu "IoT" używają wyłącznie pasma 2,4 GHz.
Czasami też z hasłami i nazwami sieci jest problem gdy pojawia się np. spacja na środku lub początku ciągu znaków.
Praktycznie wszystkie urządzenia typu "IoT" używają wyłącznie pasma 2,4 GHz.
Czasami też z hasłami i nazwami sieci jest problem gdy pojawia się np. spacja na środku lub początku ciągu znaków.
Najlepsze suple dla Twojego domu 
-
wiciu_88
Mam dwie sieci 2.4Ghz i 5Ghz w obu jest to samo hasło. Na nazwę sieci i hasło nie mam wpływu. Nazwa sicie ma litery i cyfry oraz podkreślnik. Hasło to same cyfry
-
klew
- Has thanked: 134 times
- Been thanked: 137 times
Sprawdź to dokładnie. Jeśli stan urządzenia to "wrong password" to znaczy, że router odrzuca bo jest złe hasłowiciu_88 wrote: Wed May 05, 2021 9:38 pm Mam dwie sieci 2.4Ghz i 5Ghz w obu jest to samo hasło. Na nazwę sieci i hasło nie mam wpływu. Nazwa sicie ma litery i cyfry oraz podkreślnik. Hasło to same cyfry
Nie kojarzę, aby ktoś na forum zgłaszał tego typu problem i byłby to problem routera. Gdy jest problem z połączeniem z routerem, to z reguły układ utyka na "wifi connecting".
Najlepsze suple dla Twojego domu 
-
jaku2k
- Has thanked: 1 time
@wiciu88 jeśli masz włączoną usługę "Smart connect" (przynajmniej tak to się nazywa na TPlinkach) lub inną, która "scala" obydwa pasma do jednej nazwy sieci, to ją wyłącz i rozbij sieci na 2,4 i 5 GHz (np. poprzez nazwanie SSID i SSID5G).
Pozdrawiam
Jakub
Jakub
-
slavo_s2k
Masz dwie osobne sieci (osobne nazwy sieci) czy dwa pasma pod jedną nazwą? Na nazwę masz wpływ, zmienisz ją z poziomu routera, operatorzy z reguły zostawiają domyślne hasła.wiciu_88 wrote: Wed May 05, 2021 9:38 pm Mam dwie sieci 2.4Ghz i 5Ghz w obu jest to samo hasło. Na nazwę sieci i hasło nie mam wpływu. Nazwa sicie ma litery i cyfry oraz podkreślnik. Hasło to same cyfry
-
Robert Błaszczak
- Has thanked: 37 times
- Been thanked: 27 times
Jedna nazwa dla sieci 2.4GHz i 5GHz jest wygodna, ale faktycznie czasami powoduje jakieś problemy. Ja mam dodany dodatkowy SSID (tylko w paśmie 2.4GHz) dla urządzeń IoT, a dla pozostałych urządzeń mam sieć 2.4/5 ze wspólną nazwą.
Pozdrawiam
Robert Błaszczak
Moja prywatna strona: www.blaszczak.pl
Robert Błaszczak
Moja prywatna strona: www.blaszczak.pl