MEW-01 - przedpremierowe uwagi

pzygmunt
Been thanked: 59 times

SUPLA.... Nareszcie w domu.
Andy77Kl

Witam wszystkich.
Bardzo zaciekawił mnie ten rejestrator, mam na razie w sumie tylko jedno pytanie:
Czy jest możliwe odróżnienie taryfy dziennej i nocnej? Posiadam G12W i zależy mi na wzroście zużycia w taryfie nocnej, stąd fajnie byłoby mieć taką możliwość (określenie oddzielnych cen, godzin obowiązywania taryf, etc).
Z góry dziękuję za odpowiedź.
pzygmunt
Been thanked: 59 times

W chwili obecnej jest tylko jedna taryfa. Planujemy wprowadzić rozliczanie wielotaryfowe ale to dopiero przyszłość.
SUPLA.... Nareszcie w domu.
Dario-84

Witam. Mam problem z mew-01, problem dotyczy mocy biernej, jest ujemną co oznacza moc bierna pojemnościowa, na każdej fazie wygląda to identycznie.

Licznik Taurona wskazuje + na mocy biernej co oznacza indukcyjna i tak powinno być.

Podłączenie biegunowości sprawdzałem już kilka razy, zgodność faz z napięciami również, tak samo kolejność faz.

Może ktoś wyjaśnić dlaczego tak jest?
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
Mirosław F.
Has thanked: 1 time
Been thanked: 22 times

A czy wartość mocy biernej z licznika Tauron pokrywa się z wartością mocy biernej z MEW-01?
43-200 Pszczyna
ul. Zielona 27
Wsparcie techniczne: 32 211-35-55
Dario-84

W Tauronie nie mam zaprogramowanego zliczania energii i mocy biernej więc nie mam podglądu. Widzę tylko na wyświetlaczu że jest pobór czynnej i biernej indukcyjnej.
mipix

Witam
Taka uwaga popremierowa.
Czy da się w tym liczniku zrobić pomiar + wykresy energii biernej pojemnościowej i indukcyjnej. Obecnie jest to cenna informacja mówiąca o tym co i kiedy się dzieje na sieci. W taryfie "C" jest się o co bić, bo koszty energii biernej małe nie są.

PS
Znalazłem te informacje logując się na supla.cloud ale brakuje mi tego w aplikacji.

Pozdrawiam

Return to “ZAMEL MEW-01”