Witam
Potrzebuję do sonoffa podłączyć 4 DS mam pytanie czy jest możliwość na jednym wyjściu czy na czterech w razie potrzeby wylutuję diodę oraz przekażnik, jeśli ktoś ma gotowy soft to proszę o link lub program do edycji spróbuję swoich sił lata temu coś próbowałem w Atmega długa przerwa ale od czego są wieczory.
Sonoff Basic 4 ds18B20
-
Goral64
- Has thanked: 2 times
- Been thanked: 1 time
Potrzebujesz tylko jedno wolne GPIO dla 4 DS. Najlepiej użyj firmware GUI Generic, które możesz sobie sam skonfigurować wg potrzeb i pobrać gotową do wgrania binarkę na stronie GUI Generic Builder. Jeśli masz już teraz firmware z OTA to możesz GUI Generic wgrać przez stronę konfigracyjną Sonoffa.
Widzimy się na Supla Offline Party Season 2026

-
kary03
Dziękuję za pomoc soft wygenerowany wgrany sprawdzony ze względu na brak czasu tylko na jednym czujniku który miałem gotowy i jest OK po złożeniu całości napiszę czy wszystko gra, mam pytanie czy jest możliwość ustawić częstotliwość zapisu pomiarów ponieważ na niektórych czujnikach niema potrzeby zapisu co 10min.
-
coroner23
Pod jakie wyprowadzenie podłączyłeś ten czujnik ja próbowałem dht 22kary03 wrote: Tue May 25, 2021 9:37 am Dziękuję za pomoc soft wygenerowany wgrany sprawdzony ze względu na brak czasu tylko na jednym czujniku który miałem gotowy i jest OK po złożeniu całości napiszę czy wszystko gra, mam pytanie czy jest możliwość ustawić częstotliwość zapisu pomiarów ponieważ na niektórych czujnikach niema potrzeby zapisu co 10min.
3v3 gnd i komunikacja pod rx lub pod tx i nic oczywiście rezystor 4.7 k też dałem
I nie chce działać Soft wygenerowałem z GG
Marcin Łaszcz