Panowie,
Czy ostatnie update'y miały wpływ na dotychczasowy sposób konfigurowania softu?
Za pomocą GUI 2.2.19 wygenerowałem soft do DHT22, wgrałem go do ESP-01S i przy próbie skomunikowania się z adresem 192.168.4.1 w kółko pojawia się błąd - Network changed i oczywiście nie mogę nic zrobić. Sieć jest rozgłaszana i mogę się z nią połączyć.
Znalazłem inny soft wygenerowany za pomocą GUI 1.9.7 do sterowania przekaźnikiem przez ESP-01S, wgrałem tę wersję i wszystko działa. Mogę się połączyć z 192.168.4.1 i skonfigurować GPIO.
Z góry dzięki,
M
Pętla - Wykryto zmianę sieci
-
krycha88
- Been thanked: 5 times
-
matt-supla
Też brałem to pod uwagę, ale u mnie problem występuje o krok wcześniej, jeszcze przed konfiguracją, do której nie mogę się dostać.
Jestem już połączony z siecią, którą rozgłasza ESP.

I teraz próbując wejść na 192.168.4.1 w kółko, z częstotliwością około 2 sekund otrzymuję dwa poniższe komunikaty.

A soft wygenerowałem z ustawionymi poniższymi opcjami + DHT22, nic więcej. Najdziwniejsze jest to, że wgrywając ten stary plik z GUI 1.9.7 wszystko działa jak wcześniej.

A soft wgrałem z ustawieniami jak poniżej.

Jestem już połączony z siecią, którą rozgłasza ESP.

I teraz próbując wejść na 192.168.4.1 w kółko, z częstotliwością około 2 sekund otrzymuję dwa poniższe komunikaty.

A soft wygenerowałem z ustawionymi poniższymi opcjami + DHT22, nic więcej. Najdziwniejsze jest to, że wgrywając ten stary plik z GUI 1.9.7 wszystko działa jak wcześniej.

A soft wgrałem z ustawieniami jak poniżej.

-
Patryk
FLASH SIZE zmień z 4Mbit (0,5MB) na 8Mbit (1MB).
-
matt-supla
@krycha88 to był dobry trop, na starej wersji moduł rozgłaszał sieć SUPLA..., czyli tak jak powinno być. Wydaje mi się, że przyczyną mogło być to, że ustawiłem zbyt mały rozmiar FLASHa i w pamięci zostały jakieś śmieci po poprzednich plikach. Ustawiłem prawidłowy rozmiar FLASHa, jak zasugerował @Patryk i wszystko śmiga jak należy. Dziękuję Wam za pomoc!