ESP-01S firmware

piotrek_falownik

Witam,
Jak w temacie posiada ktoś firmware do ESP-01S? Znalazłem kilka linków do ESO-01 na GitHub, ale wyskakuje błąd 404..
Czy ktoś to nadal rozwija? Proszę o podpowiedź oraz kierunek..

Pozdrawiam Piotrek
tomek98

Spróbuj InCan'a
Pozdrawiam,
Tomek
piotrek_falownik

Witam, dawno mnie nie było ale odłożyłem temat z braku czasu. Mam pytanie użyłem softu InCan easy ale mam problem z połączeniem się z Supla. Ustawiam sieć i parametry do serwera supla z adresem email i czasami się mi sterownik pojawi w Supla na kilka chwil ale zazwyczaj nie ma.. Kupiłem już kilka modułów ESP-01, ESP-01s, oraz ESP8266MOD w takiej większy w płytce HW-622.. Każdy z tych modułów pracuje podobnie, sprawdzałem w 2 lokalizacjach. Gdy puszczam PING-i na adres ESP to widzę że co jakiś czas nie odpowiada, rzadko ale wygląda jak by się resetowały.. Już zwariowałem, wszystko jest w necie ładnie opisane a tu taki psikus..

Nie znalazłem podobnego problemu, jeśli jest to z góry przepraszam.
Proszę o pomoc.

Pozdrawiam Piotr
Goral64
Has thanked: 2 times
Been thanked: 1 time

Podłącz po serial i sprawdź na konsoli co siew nim wyprawia.
Widzimy się na Supla Offline Party Season 2026 :D

Image
local

GUI Generic sobie wgraj... jeśli nie jest to konieczne to nie korzystałbym z przestarzałych softów.
4xShelly 1, Shelly 1L, 2xShelly 2.5, Sonoff T3, 2xSonoff Basic R2, 4xNeo 16A
piotrek_falownik

local wrote: Tue May 25, 2021 9:31 pm GUI Generic sobie wgraj... jeśli nie jest to konieczne to nie korzystałbym z przestarzałych softów.

Dziękuję, teraz jest OK.
Mam jeszcze pytanie odnośnie zapisywanie i wczytywania ustawień, zauważyłem jak wczytam do drugiego sterownika te same dane to w supla się nakładają.. Mimo, ze zmienię nazwę nadal jest ten sam problem :(. Tak jak by zapisywało nawet MAC czy SN. Można jakąś podpowiedź?

Pozdrawiam
krycha88
Been thanked: 5 times

piotrek_falownik wrote: Thu May 27, 2021 10:07 am
local wrote: Tue May 25, 2021 9:31 pm GUI Generic sobie wgraj... jeśli nie jest to konieczne to nie korzystałbym z przestarzałych softów.

Dziękuję, teraz jest OK.
Mam jeszcze pytanie odnośnie zapisywanie i wczytywania ustawień, zauważyłem jak wczytam do drugiego sterownika te same dane to w supla się nakładają.. Mimo, ze zmienię nazwę nadal jest ten sam problem :(. Tak jak by zapisywało nawet MAC czy SN. Można jakąś podpowiedź?

Pozdrawiam
wygeneruj sobie nowy GUID przy wczytywaniu pliku konfiguracyjnego.
https://gui-generic-builder.supla.io/
piotrek_falownik

krycha88 wrote: Thu May 27, 2021 10:56 am
piotrek_falownik wrote: Thu May 27, 2021 10:07 am

Dziękuję, teraz jest OK.

Pozdrawiam
wygeneruj sobie nowy GUID przy wczytywaniu pliku konfiguracyjnego.
Przepraszam, ale nie kumam. Mam plik z ustawieniami, i co dalej? Rozumiem, że można wygenerować plik wsadowy z moimi preferencjami, ale nie widzę takiej opcji :(.
krycha88
Been thanked: 5 times

To o jakim pliku konfiguracyjnym mówisz?
https://gui-generic-builder.supla.io/
Goral64
Has thanked: 2 times
Been thanked: 1 time

piotrek_falownik wrote: Thu May 27, 2021 11:43 am Przepraszam, ale nie kumam. Mam plik z ustawieniami, i co dalej? Rozumiem, że można wygenerować plik wsadowy z moimi preferencjami, ale nie widzę takiej opcji :(.
Zapisałeś sobie konfigurację w pliku, ale zawiera ona GUID i AUTH_KEY tego urządzenia, z którego pochodzi ten plik. Jeśli wgrasz go 1:1 do innego urządzenia, dostanie ono ten sam GUID i AUTH_KEY co urządzenie źródłowe, więc serwer Supla będzie je traktował jak jedno urządzenie. Dlatego jeśli chcesz mieć dwa lub więcej urządzeń z tą samą konfiguracją ale żeby były widoczne jako osobne urządzenia musisz przy wgrywaniu ustawień wygenerować nowy GUID i AUTH_KEY. Najlepiej po takiej operacji, np zmianie nazwy urządzenia zapisać sobie ten plik pod inną nazwą, gdybyś chciał odtworzyć to konkretne urządzenie.
nowy_guid.jpg
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
Widzimy się na Supla Offline Party Season 2026 :D

Image

Return to “Pomoc”