- Komendy są przesyłane teraz poprawnie przez POST, więc nie ma już limitu na długość komendy
- Zauważyłem, że czasem Google Now podaje tylko początek wypowiedzianego rozkazu ignorując dalszą część (np. czasem jak powiedziałem "włącz światło" to tylko "włącz" zostało złapane); przy nowym algorytmie w Automate jest to naprawione
- Czasem Google Now dwukrotnie powiadamiał o rozpoznaniu komendy, co w przypadku np. otwierania bramy skutkowało tym że zaczynała się otwierać po czym się zatrzymywała (komenda openClose została wykonana dwukrotnie); nowa wersja rozwiązuje ten problem
- W Automate dodałem sporo logów dzięki temu widać co się dzieje (gdzie wysyłane są rozkazy, ile komend faktycznie się wykonuje itp)
- Uprościłem (wydaje mi się) konfigurację Automate.
Flow w Automate po pobraniu trzeba dokonfigurować tak jak poprzednio, ale wystarczy tylko w pierwszym bloku (Set variable ...) wpisać adres skryptów w cudzysłowach a w drugim (HTTP Request...) pod BASIC AUTHORIZATION ACCOUNT wpisać dane do logowania, jeśli hasło jest w skryptach włączone.