Ostatnio LIW-01 zawiesił się dość poważnie, był widoczny jako rozłączony w CLOUD-zie pomimo że jego dioda się świeciła (a on ogólnie ma bardzo dobry zasięg wifi). Nie próbował ponownie się połączyć z wifi pomimo jej włączenia i wyłączenia (routera), nie reagował także na przytrzymanie przycisku konfiguracji, dopiero odłączenie go od zasilania pomogło.
"Chodził" zawieszono jakieś 2 dni, miał może ktoś podobny przypadek?
Oprogramowanie układowe 2.8.0
LIW-01 - zawieszenie
-
rav.b
5x ROW-02, 4x SRW-02, 2x LIW-01, 2x DIW-01, 2x THW-01, 2x SLW-01, 1x mSRW-01, 1x mROW-02, 1x ROW-02m, 1x ROW-01/16A, 1x ROW-01, 1x SLW-02, 1x MEW-01, 1x PNW-01, 1x OSW-01, 1x RNW-01, 1x INW-01, 3x Heatpol Home+, 1x Sonoff mini
-
pzygmunt
- Been thanked: 59 times
W liw-ie występuje sprzętowy problem, który powoduje, że zliczanie może być przywieszone przez dłuższy czas jeśli przy starcie wejście miało stan wysoki, a częstotliwość impulsów jest niewysoka. Problem rozwiązuje wersja >= 2.8.1. Być może łatka testowo była przemycona do 2.8.0 ale pewności nie mam. Sugeruję aktualizację (powinna być dostępna po 20:00).
Daj znać czy aktualizacja przebiegła pomyślnie.
SUPLA.... Nareszcie w domu.
-
Goral64
- Has thanked: 2 times
- Been thanked: 1 time
Tu była łatka z podaniem zasilania w momencie kiedy na wejściu był stan niski. Mam tę wersję i już startuje normalnie.pzygmunt wrote: Tue Jun 01, 2021 3:44 pm Być może łatka testowo była przemycona do 2.8.0 ale pewności nie mam.
Do lokalsów 2.8.1 też poszło?
Widzimy się na Supla Offline Party Season 2026

-
MUrsus
Dzień dobry, Mam podobny problem. W urządzeniu jest wersja firmware 2.8.29
Licznik działa dwa, trzy dni i zawiesza się (brak reakcji na przycisk), aby odwiesić należy wyłączyć zasilanie. Problem zaczął się po ostatniej aktualizacji. Jakieś pomysły?
PS
Zasieg sieci wifi 80%, obok działa TH16 bez problemu. Adres serwera wpisany adresacją ip.
Licznik działa dwa, trzy dni i zawiesza się (brak reakcji na przycisk), aby odwiesić należy wyłączyć zasilanie. Problem zaczął się po ostatniej aktualizacji. Jakieś pomysły?
PS
Zasieg sieci wifi 80%, obok działa TH16 bez problemu. Adres serwera wpisany adresacją ip.
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
-
MUrsus
Przesunąłem o 8 modułów, był wcześniej od zasilacza o dwa. Niestety działał tylko jeden dzień.
Dodatkowo wyregulowałem napięcie zasilacza na 12.1V DC Jakieś pomysły?
PS
Mam kilka liw-01 na magazynie, więc mogę podmienić. Tylko jak zachować wspólną historię tych dwóch urządzeń?
Dodatkowo wyregulowałem napięcie zasilacza na 12.1V DC Jakieś pomysły?
PS
Mam kilka liw-01 na magazynie, więc mogę podmienić. Tylko jak zachować wspólną historię tych dwóch urządzeń?
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
-
pzygmunt
- Been thanked: 59 times
W takim przypadku moje pomysły się kończą i powinien tym się zająć Zamel.
Czy w momencie gdy LIW przestaje działać widać chociaż miganie czerwonego LED-a ?
Możesz spróbować podmienić zasilacz na inny ?
Czy w momencie gdy LIW przestaje działać widać chociaż miganie czerwonego LED-a ?
Możesz spróbować podmienić zasilacz na inny ?
SUPLA.... Nareszcie w domu.
-
MUrsus
Dioda świeci się ciągle na zielono, liw-01 nie reaguje na przycisk. Jedyna metoda na restart to odpiąć od zasilania.