GUI-Generic Builder (online)
-
mickarp
coś się chyba zawiesiło w Builderze, bo przy wyborze modułu opartego na esp8285 generuje za kazdym razem plik z szablonem sonoff mini (rolety...)
-
krycha88
- Been thanked: 5 times
Zrób screena co dokładnie ustawiasz w builderze.mickarp wrote: Thu Jun 03, 2021 1:22 pm coś się chyba zawiesiło w Builderze, bo przy wyborze modułu opartego na esp8285 generuje za kazdym razem plik z szablonem sonoff mini (rolety...)
https://gui-generic-builder.supla.io/
-
mickarp
Ustawiłem tak jak widać poniżej. Poniższych 1Wire, I2C itp nie ustawiałem.
To samo się dzieje jeśli wybiorę SONOFF TOUCH DUAL.
Zauważyłem też, że po zaznaczeniu "LED załączenia przekaźnika" jest ten sam rezultat.
W tych przypadkach otrzymuję plik o nazwie GUI-Generic.v2.2.20.BOARD_SONOFF_MINI.m1M64.fCPU160.bin
Ten plik pobiera praktycznie od razu tak jakby był już wygenerowany.
To samo się dzieje jeśli wybiorę SONOFF TOUCH DUAL.
Zauważyłem też, że po zaznaczeniu "LED załączenia przekaźnika" jest ten sam rezultat.
W tych przypadkach otrzymuję plik o nazwie GUI-Generic.v2.2.20.BOARD_SONOFF_MINI.m1M64.fCPU160.bin
Ten plik pobiera praktycznie od razu tak jakby był już wygenerowany.
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
-
mickarp
i jeszcze jedną rzecz zauważyłem... wczoraj flashowałem 4 sonoffy (sonoff sv, basic, touch, povr2) i 2 NodeMCUv3 i zauważyłem, że na sonoffach po krótkim czasie, bez żadnych restartów i zaników prądu czy wifi kasuje się hasło i nazwa modułu. Po ponownym ustawieniu znów się resetuje. Urządzenia nie są jakoś nietypowo skonfigurowane- głównie przyciski, przekaźniki.
-
YoMan
- Has thanked: 3 times
- Been thanked: 3 times
chyba nie tylko sonoffy, mnie się dzisiaj skasował 2x wemos ... ale to chyba nie kwestia builderamickarp wrote: Fri Jun 04, 2021 7:54 pm i jeszcze jedną rzecz zauważyłem... wczoraj flashowałem 4 sonoffy (sonoff sv, basic, touch, povr2) i 2 NodeMCUv3 i zauważyłem, że na sonoffach po krótkim czasie, bez żadnych restartów i zaników prądu czy wifi kasuje się hasło i nazwa modułu. Po ponownym ustawieniu znów się resetuje. Urządzenia nie są jakoś nietypowo skonfigurowane- głównie przyciski, przekaźniki.
YoMan
-
krycha88
Może podajcie więcej informacji bo napisanie, że się usuwa to nic mi nie mówi. Podajcie z jakimi parametrami wygrywacie soft, co dodajecie w GUI, najlepiej jak byście podłączyli takiego wamosa do komputera i złapali moment kiedy urządzenie tak się zachowuje i co wtedy wyświetla na serial monitorze. Uwierzcie, że więcej niż 2 osoby używają tego softuYoMan wrote: Fri Jun 04, 2021 10:51 pmchyba nie tylko sonoffy, mnie się dzisiaj skasował 2x wemos ... ale to chyba nie kwestia builderamickarp wrote: Fri Jun 04, 2021 7:54 pm i jeszcze jedną rzecz zauważyłem... wczoraj flashowałem 4 sonoffy (sonoff sv, basic, touch, povr2) i 2 NodeMCUv3 i zauważyłem, że na sonoffach po krótkim czasie, bez żadnych restartów i zaników prądu czy wifi kasuje się hasło i nazwa modułu. Po ponownym ustawieniu znów się resetuje. Urządzenia nie są jakoś nietypowo skonfigurowane- głównie przyciski, przekaźniki.
-
YoMan
- Has thanked: 3 times
- Been thanked: 3 times
Nie złość się. Dopisałem sie w dobrej wierze. Sam bym wątku nie zaczął bo zdarzyło się pierwszy raz (a wygenerowalem już spokojnie około 20 konfiguracji) i może to być wada modułu a poza tym nie zapisałem sobie opcji generowanego pliku (zabawy i testy z GUI). Jak się będzie powtarzać u mnie to na pewno podam parametry. U mnie zniknęło wszystko jak był bez zasilania więc może modułkrycha88 wrote: Sat Jun 05, 2021 5:36 amMoże podajcie więcej informacji bo napisanie, że się usuwa to nic mi nie mówi. Podajcie z jakimi parametrami wygrywacie soft, co dodajecie w GUI, najlepiej jak byście podłączyli takiego wamosa do komputera i złapali moment kiedy urządzenie tak się zachowuje i co wtedy wyświetla na serial monitorze. Uwierzcie, że więcej niż 2 osoby używają tego softuYoMan wrote: Fri Jun 04, 2021 10:51 pmchyba nie tylko sonoffy, mnie się dzisiaj skasował 2x wemos ... ale to chyba nie kwestia builderamickarp wrote: Fri Jun 04, 2021 7:54 pm i jeszcze jedną rzecz zauważyłem... wczoraj flashowałem 4 sonoffy (sonoff sv, basic, touch, povr2) i 2 NodeMCUv3 i zauważyłem, że na sonoffach po krótkim czasie, bez żadnych restartów i zaników prądu czy wifi kasuje się hasło i nazwa modułu. Po ponownym ustawieniu znów się resetuje. Urządzenia nie są jakoś nietypowo skonfigurowane- głównie przyciski, przekaźniki.![]()
YoMan
-
krycha88
Nie złoszczę się tylko pisałem to z rana i może się jeszcze nie obudziłemYoMan wrote: Sat Jun 05, 2021 6:52 am Nie złość się. Dopisałem sie w dobrej wierze. Sam bym wątku nie zaczął bo zdarzyło się pierwszy raz (a wygenerowalem już spokojnie około 20 konfiguracji) i może to być wada modułu a poza tym nie zapisałem sobie opcji generowanego pliku (zabawy i testy z GUI). Jak się będzie powtarzać u mnie to na pewno podam parametry. U mnie zniknęło wszystko jak był bez zasilania więc może moduł![]()
Jeżeli znajdziecie konfigurację przy ktorej tak się dzieje to było by super. Podejrzewam, że w tych modułach najpierw wgraliście soft 4MB a później 1MB i w pewnym momencie rozjeżdża się partycja SPIFFS.
A może czyściciel ESP i nie wykonujecie tego kroku:
viewtopic.php?f=23&t=3031