Licznik wody MBUS i SVD
-
stachu1000
Fajnie dzięki. Nie wiem jak ma dokładnie wyglądać plik który się tworzy ale moim zdaniem to SVD nie czyta dobrze tych wartości z tego pliku bo jak go skasowałem to pokazywało 0 m3. Jak zmieniłem wartości to też pokazywało to samo. Może problem jest w obsłudze tego kanału licznik impulsów i w wersji SVD. Ja mam wersję 1.1.2. Moze spróbuję jutro zrobić aktualizację.
-
klew
- Has thanked: 136 times
- Been thanked: 137 times
Moje liczniki czyta poprawnie.
Wstawiłem też u siebie zawartość pliku, którą podałeś i też poprawnie odczytał: SVD mam teoretycznie w tej samej wersji, ale spróbuj zaktualizować, bo nie wiem czy Beku zmieniał wersję przy dodaniu tego licznika.
Daj znać czy aktualizacja pomoże. Jeśli nie, to spróbujemy jakieś debugowe printy w SVD dodać, aby znaleźć przyczynę.
Wstawiłem też u siebie zawartość pliku, którą podałeś i też poprawnie odczytał: SVD mam teoretycznie w tej samej wersji, ale spróbuj zaktualizować, bo nie wiem czy Beku zmieniał wersję przy dodaniu tego licznika.
Daj znać czy aktualizacja pomoże. Jeśli nie, to spróbujemy jakieś debugowe printy w SVD dodać, aby znaleźć przyczynę.
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
Najlepsze suple dla Twojego domu 
-
stachu1000
Działa
, zaktualizowałem SVD, dzięki za pomoc