Pushover - dźwięki niestandartowe

Zibi

Mirek5 wrote: Thu May 12, 2022 12:06 pm Dziękuję za informację. Podpowiedz mi gdzie szukać TELEGRAM, bo na Sklep Play wyszukuje mi same gry. Może załączysz ikonę główną programu?, będzie mi łatwiej odszukać.
W sklep Play
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
Pietras81
Been thanked: 1 time

Zibi wrote: Thu May 12, 2022 8:50 am
Mirek5 wrote: Wed May 11, 2022 7:15 pm Tak, mam wgraną binarkę, którą utworzyłem w GUI GENERIC. Wszystko działa poprawnie, z czego jestem zadowolony. Soft obsługuje mi ikony otwarcia/zamknięcia furtki (kontaktron), a wirtualny przekaźnik ustawiony na 0,5 sek. podaje mi informację i dźwięk Pushover na smartfona. Próbowałem zrobić, tak jak napisałeś, ale dźwięk jest ciągle ten sam. Układ działa na WeMos D1 Mini.
Tak jak pisałem, używasz gotowej binarki i już wiesz dlaczego masz ten sam dźwięk.
Jeśli chcesz mieć swój dźwięk to zostaje wgranie programu przez IDE z nazwą twojego dźwięku który ustawiasz na serwerze pushover.

Jeśli chodzi o powiadomienia to zdecydowanie lepszy jest Telegram nie dlatego, że pushover jest zawodny bo działa super sam go wcześniej używałem tylko dlatego że Telegram posiada więcej funkcji i możliwości w porównaniu do pusha.
Ja przesiadłem się na telegram i funkcjonalność i możliwości o niebo lepsze.
Tutaj taki podgląd jak to wygląda na Telegramie.
Zibi mam pytanko jak masz rozwiązaną skrzynkę pocztowa ze pokazuje stan baterii. Z góry dziękuję.
https://pietras-81.aqi.eco/
Zibi

W skrzynce mam Attiny1626 z Lora. Podczas wybudzenia(uchylenie klapki). Procek mierzy napięcie i dane wysyła lorą do odbiornika i wyświetla wartość napięcia w Telegramie.
Proc ma 12 bitowy przetwornik ADC korzystam z wewnętrznego źródła odniesienia i na prawdę mierzy napięcie co do setnej volta +- mała tolerancja błędu pomiarowego czyli na baterii mam fizycznie napięcie 4.15V to na powiadomieniu w Telegramie otrzymuje 4.14V
Cały układ pobiera 1uA bateria w tej skrzynce na Aku18650 wytrzyma z 8 lat chyba że dojdzie do szybszego procesu samorozladowania aku. Na tym układzie mam pół roku skrzynkę i spadek na baterii tylko 0.02V, z 4.16V--->>> 4.14V a skrzynka często używana.
Mam jeszcze kilka płytek PCB tego układu...
Mirek5

Zibi wrote: Thu May 12, 2022 5:55 pm
Mirek5 wrote: Thu May 12, 2022 12:06 pm Dziękuję za informację. Podpowiedz mi gdzie szukać TELEGRAM, bo na Sklep Play wyszukuje mi same gry. Może załączysz ikonę główną programu?, będzie mi łatwiej odszukać.
W sklep Play
Dziękuję bardzo za informację ;) ;) ;)

Return to “Pomoc”