Tuya-convert

byniom
Been thanked: 1 time

Udało ci się coś z tym zrobić ? Mam taki sam przypadek . Na laptopie mam wgranego minta i też nie tworzy hotspota jak u ciebie . Fizycznie robi bo w systemie włączyłem tą funkcję i rozgłaszał sieć. ale jak chcę uruchomić tuya to pokazują się komunikaty jak u ciebie. Dodam że też jestem zielony i robię wszystko tak jak gdzieś znajdę w opisach.
uchnast.michal
Has thanked: 7 times

Koledzy poruszyli już chyba wszystkie możliwe warianty. Osobiście jak korzystałem, to konfigurowalem zgodnie z https://youtu.be/oTXI42X2H10. Bardzo dobrze nagrany, krok po kroku. Nie zapomnij, że na swojej komórce musisz się połączyć z siecią, odpowiednio uzupełnić plik konfiguracyjny i to co pisał @klew, wpisać Y lub YES nie klikać enter i możliwe, że karta nie pracuje w takim trybie. Odpalałem na vmplayer na pc z kartą wifi USB TP-Link. Pytanie czy warto się bawić, bo ostatnio jedyne urządzenia, które udało się "potraktować" TC to te z Biedronki żarówki i gniazdka Smart DGM.
byniom
Been thanked: 1 time

Mam jedno gniazdko setti+ sp301 i nie mam rozpiski jak podpiąć programator dlatego chciałem przez tuya ale jednak odpuszczę i poczekam może gdzieś znajdę w sieci jeszcze rozpiskę pinów do podłączenia programatora.
uchnast.michal
Has thanked: 7 times

byniom wrote: Sat Jul 29, 2023 7:12 am Mam jedno gniazdko setti+ sp301 i nie mam rozpiski jak podpiąć programator dlatego chciałem przez tuya ale jednak odpuszczę i poczekam może gdzieś znajdę w sieci jeszcze rozpiskę pinów do podłączenia programatora.
Info ze strony template.tasmota
WARNING: New Tuya devices have replaced their Wi-Fi module with one incompatible with Tasmota!!!
Tuya-Convert might not be possible for this device since the template was added (2023-02-07).

Return to “Pomoc”