Cześć,
U mnie jest to samo po przeniesieniu, niektóre sceny nie działają, tak jak u poprzedników, np. włączenie światła po określonym warunku działa, ale scena wyłączenia oświetlenia po spełnieniu drugiego warunku już nie reaguje, trzeba wyłączać ręcznie. Coś jest nie tak...
Prace serwisowe w nocy 3/4.09.2022
-
rdfilozof
Pierwsza scena np. włączanie oświetlenia po spełnieniu danego warunku "odpala się"., lecz jej odwrotny odpowiednik czyli po spełnieniu warunku zamiast światło się wyłączać scena w ogóle się nie realizuje, w logach pojawią się w tej samej minucie trzy komunikaty:
Wykryto zmianę warunku wyzwolenia sceny - wykonuję.
Wykonanie.
Wykonanie.
I tak dzieje się na różnych modułach, gdzie ustawione są podobne warunki lub tak jak u poprzedników, pierwsza akcja włączenia oświetlenia działa, lecz druga akcja ustawiona aby np. światło wyłączało się po 120 sek. od wyzwolenia pierwszej akcji już nie reaguje i trzeba światło wyłączać ręcznie.
Wykryto zmianę warunku wyzwolenia sceny - wykonuję.
Wykonanie.
Wykonanie.
I tak dzieje się na różnych modułach, gdzie ustawione są podobne warunki lub tak jak u poprzedników, pierwsza akcja włączenia oświetlenia działa, lecz druga akcja ustawiona aby np. światło wyłączało się po 120 sek. od wyzwolenia pierwszej akcji już nie reaguje i trzeba światło wyłączać ręcznie.
-
rdfilozof
Jeszcze jeden błąd mi się wkradł w poprzednim poście, a mianowicie tak wygląda kolejność logów, podczas nie wykonania akcji:
Dziś o 22:54 Zignorowano zbyt szybkie sprawdzenie wyzwalacza.
Dziś o 22:54 Wykonanie
Dziś o 22:54 Wykryto zmianę warunku wyzwolenia sceny - wykonuję.
Dziś o 22:54 Zignorowano zbyt szybkie sprawdzenie wyzwalacza.
Dziś o 22:54 Wykonanie
Dziś o 22:54 Wykryto zmianę warunku wyzwolenia sceny - wykonuję.
-
klimasstudio
Ja tez zauważyłem ze włączanie urządzeń po spełnieniu działa ale już wyłączanie ich po ustalonym czasie nie działa.
- czujnik otwarcia drzwi załącza lampę (działa)
- czujnik zamknięcia drzwi ma odliczać 60s i wyłączyć lampę (nie działa)
W SUPLA-SCRIPTS widnieje iformacja "scena w trakcie wykonania"
Restartowałem urządzenia nawet sceny na nowo robiłem i nie pomaga :/
- czujnik otwarcia drzwi załącza lampę (działa)
- czujnik zamknięcia drzwi ma odliczać 60s i wyłączyć lampę (nie działa)
W SUPLA-SCRIPTS widnieje iformacja "scena w trakcie wykonania"
Restartowałem urządzenia nawet sceny na nowo robiłem i nie pomaga :/
Więc chodź OSUPLUJE Ci dom
Druk 3D - > https://klimastech.eu.org/druk-3d
Druk 3D - > https://klimastech.eu.org/druk-3d
-
PawelEr
Mam ten sap problem co poprzednicy.
Akcje, które mają być wykonane po odliczeniu zadanego czasu nie działają.
Jest szansa na naprawę?
Akcje, które mają być wykonane po odliczeniu zadanego czasu nie działają.
Jest szansa na naprawę?
-
kurus
Dokładnie to samo u mnie akcje po odliczeniu czasu jakie się maja wykonać nie działają..
-
fracz
- Has thanked: 4 times
- Been thanked: 6 times
Bardzo to dziwne. Sam mam kilka scen z opóźnionymi akcjami i nie zauważyłem żadnych problemów.
@klimasstudio, podeślij mi proszę ID sceny (adres URL) która tak zrobiła, że cały czas pokazywała że jest w trakcie wykonywania. Czy jesteś w stanie to powtórzyć?
@rdfilozof - również.
@uchnast.michal - scripts.supla.io, w odróżnieniu od całej infrastruktury SUPLI, nie jest aktywnie monitorowana i nie ma żadnego Tiger Team, który się nią opiekuje.
@klimasstudio, podeślij mi proszę ID sceny (adres URL) która tak zrobiła, że cały czas pokazywała że jest w trakcie wykonywania. Czy jesteś w stanie to powtórzyć?
@rdfilozof - również.
@uchnast.michal - scripts.supla.io, w odróżnieniu od całej infrastruktury SUPLI, nie jest aktywnie monitorowana i nie ma żadnego Tiger Team, który się nią opiekuje.
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
-
PawelEr
Zrobiłem sobie scenę testową. Po włączeniu światła A ma załączyć oświetlenie B, czekać pięć sekund i wyłączyć oświetlenie B.
Efekt: Załącza A, następnie scena jest cały nas w "trakcie wykonywania". Upływa pięć sekund, nic się nie dzieje.
Kiepska sprawa
Efekt: Załącza A, następnie scena jest cały nas w "trakcie wykonywania". Upływa pięć sekund, nic się nie dzieje.
Kiepska sprawa
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
-
rdfilozof
U mnie wygląda to dokładnie tak samo. Na priv wysłałem adres URL.