Prace serwisowe w nocy 3/4.09.2022
-
klimasstudio
Tak z ciekawości jaki mocny serwer będzie ?
Więc chodź OSUPLUJE Ci dom
Druk 3D - > https://klimastech.eu.org/druk-3d
Druk 3D - > https://klimastech.eu.org/druk-3d
-
fracz
- Has thanked: 4 times
- Been thanked: 6 times
Przenosiny niestety zakończone niepowodzeniem. Po uruchomieniu skryptów w nowej infrastrukrurze wykryliśmy problemy z przepustowością, których aktualnie nie rozumiemy. Skrypty zostają gdzie były, kolejny plan zostanie ogłoszony na forum.
-
fracz
- Has thanked: 4 times
- Been thanked: 6 times
Tym razem, po całym dniu przygotowań, udało się przenieść skrypty do nowego - docelowego już - miejsca.
Ze względu na zmianę adresu IP domeny i nowe certyfikaty może być wymagane odświeżenie strony (kokpitu/termostatu) lub restart urządzeń, które korzystają z URLi oferowanych przez skrypty, aby zmiany zostały podłapane przez Wasze urządzenia.
Ze względu na zmianę adresu IP domeny i nowe certyfikaty może być wymagane odświeżenie strony (kokpitu/termostatu) lub restart urządzeń, które korzystają z URLi oferowanych przez skrypty, aby zmiany zostały podłapane przez Wasze urządzenia.
-
kurus
Nie działają mi skrypty, restartowałem urządzenia logowałem się odświeżałem i nic..
-
rafalfarba
Również zauważyłem problem. Mam scenę która odpala jedną akcję po 5 i kolejną po 10 sekundach. O ile sama scena działa (otwarcie bramy) i pierwsza akcja po 5 sekundach działają (wyłączenie alarmu), ale akcje po 10 sekundach za żadne skarby nie chcą (włączanie świateł przed domem po zmroku). Dzisiaj pierwszy raz po przenosinach skryptów przyjechałem po zmroku i taki przypadek miałem. Kombinowałem przy tych czasach ale bez efektu. Jest możliwe że coś się pochrzaniło z wyzwalaniem scen?
4xSonoff RF (GUI Generic), 3xSonoff Basic (GUI Generic), 5×ESP-01S (GUI Generic), 1xWemosD1(termostat), Yunshan (Gate module od Zybi), 2xSonoff Mini (soft od djack2017). 1xWemosD1 (GUI Generic licznik impulsów + czujnik ilości opału HC-SR04+przekaźnik)