Jeśli zakładała to firma, to zgłoś do nich problem. To oni udzielają gwarancji również na wykonane prace.
Ps. W Supla Cloud powinno być widać, jaki sterownik masz zainstalowany. Jeśli tu sam grzebałeś i coś pozmieniałeś, to pokaż zrzuty ekranu z Cloud. Możesz też usunąć z Cloud sterownik, następnie włączyć możliwość dodawania urządzeń i sterownik doda się ponownie z domyślnymi ustawieniami.
wskaźnik zamknięcia/otwarcia bramy
-
emer
takie coś mam ...
dzwoniłem do nich, powiedzieli ze wczoraj działało, ze może jakiś czujnik się osunął/przestawił ... ale mam podejrzenia do siebie, że może coś zmieniłem w ustawieniach na cloud.supla ...
Nie mieszkam tam, gdzie jest brama, tam mieszka tylko moja mama 85lat ...
dzwoniłem do nich, powiedzieli ze wczoraj działało, ze może jakiś czujnik się osunął/przestawił ... ale mam podejrzenia do siebie, że może coś zmieniłem w ustawieniach na cloud.supla ...
Nie mieszkam tam, gdzie jest brama, tam mieszka tylko moja mama 85lat ...
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
-
Pietras81
- Been thanked: 1 time
Mi to wygląda ze albo się krancowka przemieściła albo jakiś kabelek się odłączył. W cloud masz jak na moje wszystko połączone wiec nie jest to problem z siecią. Tak jak Robert napisał zadzwon niech poprawia. Bo tak to wróżenie z fusów.
https://pietras-81.aqi.eco/
-
emer
kuuurcze .. teraz nagle wyświetla prawidłowo !!
Ikonka bramy pokazuje jej zamknięcie, jak klikne otwórz/zamknij, to pokazuje otwarcie bramy, po około 30sek klikam ponownie otwórz/zamknij i za chwilę ikonka pokazuje że jest zamknięta !!
Czy to możliwe, że była jakaś zwiecha na serwerach supla ? Przy czym dało sie otwierać i zamykać, ale ikonka pokazywała cały czas otwarcie ?
Ikonka bramy pokazuje jej zamknięcie, jak klikne otwórz/zamknij, to pokazuje otwarcie bramy, po około 30sek klikam ponownie otwórz/zamknij i za chwilę ikonka pokazuje że jest zamknięta !!
Czy to możliwe, że była jakaś zwiecha na serwerach supla ? Przy czym dało sie otwierać i zamykać, ale ikonka pokazywała cały czas otwarcie ?
-
klimasstudio
Ja myślę że możesz mieć zbyt mały zakres krancowek jeżeli są magnetyczne. Ja u dziewczyny w garażu takie dałem i się zoralem ze ma otwarty garaż że coś się samo otworzyło. Dzwonie pytam mówi że jest zamknięty a pokazywało mi 50% otwarcia. Okazało się że brama nie zawsze tak samo się zamyka czy otwiera i ma odchyly do 2-3cm więc dołożyłem magnesy na długości i jest już ok. Zobacz jakie ty masz krancowki czy mechaniczne czy magnetyczne 
Więc chodź OSUPLUJE Ci dom
Druk 3D - > https://klimastech.eu.org/druk-3d
Druk 3D - > https://klimastech.eu.org/druk-3d
-
klew
- Has thanked: 136 times
- Been thanked: 137 times
Problem jest raczej w podłączeniu. Może czujnik coś nie stykać (jeśli jest podłączony).
Jeśli sygnał zamknięcia jest brany z bramy to warto sprawdzić, czy np brama nie wyłącza wyjść po jakimś czasie - czasem takie problemy były tutaj na forum zgłaszane, ale z tego co pamiętam to dotyczyły sytuacji gdy brama była długo otwarta i napęd w celu oszczędzania energii wyłączał sygnalizację
Jeśli sygnał zamknięcia jest brany z bramy to warto sprawdzić, czy np brama nie wyłącza wyjść po jakimś czasie - czasem takie problemy były tutaj na forum zgłaszane, ale z tego co pamiętam to dotyczyły sytuacji gdy brama była długo otwarta i napęd w celu oszczędzania energii wyłączał sygnalizację
Najlepsze suple dla Twojego domu