MEW-01 - inne dane w aplikacji vs. w churze

pzygmunt
Been thanked: 59 times

Wykresy zgadzają się z danymi które przesłałeś.
Licząc od najnowszych wstecz.... 2022-11-20 09:52:46 masz spadek o -258.8973 Kwh.
Spadek jest na wszystkich fazach.
Sprawdziłem Twoje ustawienia historycznie i nie miałeś jeszcze 19-go określonej wartości dodanej więc, jak już @klew zauważył
MEW może ma problem z zapisem stanu licznika we flash-u i każdy restart licznika powoduje cofnięcie się licznika do punktu w którym udało się zapamiętać stan.
SUPLA.... Nareszcie w domu.
oceanic123

dziękuję Koledzy, zrobię restart liczniki poprzez odcięcie zasilania na WLZ po 21.00 i zobaczymy, co się będzie działo dalej. Będę informował. Na już serdecznie dziękuję za Wasze cenne uwagi poświęcony czas
pzygmunt
Been thanked: 59 times

Przed restartem zanotuj stan licznika i porównaj z tym po restarcie. Takich prób możesz zrobić kilka w różnych odstępach czasu jeśli próba nic nie pokaże.
SUPLA.... Nareszcie w domu.
oceanic123

Hej,
po restarcie ze dwa dni temu, wykresy były poprawne, już miałem nadzieję, że "się naprawiło", ale dziś znowu mam -150KW... czyli cudowna produkcja, chyba ze śniegu na panelach:), zatem pozostaje mi chyba odesłać na wymianę/naprawę produkcyjną do sprzedawcy. Spróbuje jeszcze dodatkowo zrestartować urządzenie (poprzez odcięcie zasilania) jutro, jeśli nic się nie zmieni - odsyłam/wymieniam. Dam jeszcze znać. Dziękuję Wam za zaangażowanie i pomoc.

Return to “ZAMEL MEW-01”