dwa kanały jeden przekaźnik

klew
Has thanked: 134 times
Been thanked: 137 times

Gitman wrote: Fri Jan 13, 2023 8:44 am To by było najprostsze rozwiązanie jednak nie można przydzielić różnych gipo do jednego przekaźnika.
Chodziło o to, abyś przycisk podłączył do kilku GPIO na raz.
Najlepsze suple dla Twojego domu :mrgreen:
mmiikk
Has thanked: 1 time
Been thanked: 2 times

klew wrote: Thu Jan 12, 2023 5:05 pm
Gitman wrote: Thu Jan 12, 2023 4:36 pm Używam gotowego generowanego przez gg przepatrzyłem wydaje mi się wszystkie opcje w ustawieniach konfiguracji ale nie mogę wybrać gpio gdy jest już używane gdzie indziej chyba że źle szukam :oops:
W GG nie ma takiej opcji.

Musiałbyś własny soft przygotować
A kopiowaniem wartości z innego kanału? takie krzyżowe? nie da rady? Jeden przekaźnik wirtualny a drugi ten o który nam chodzi.
klew
Has thanked: 134 times
Been thanked: 137 times

mmiikk wrote: Fri Jan 13, 2023 12:34 pm A kopiowaniem wartości z innego kanału? takie krzyżowe? nie da rady? Jeden przekaźnik wirtualny a drugi ten o który nam chodzi.
Co to jest "kopiowanie wartości z innego kanału"?
Takie coś mogę sobie w sofcie wstawić, jeśli sam to piszę. Natomiast nie wiem, czy GG ma taką opcję.
Najlepsze suple dla Twojego domu :mrgreen:
mmiikk
Has thanked: 1 time

klew wrote: Fri Jan 13, 2023 12:42 pm
mmiikk wrote: Fri Jan 13, 2023 12:34 pm A kopiowaniem wartości z innego kanału? takie krzyżowe? nie da rady? Jeden przekaźnik wirtualny a drugi ten o który nam chodzi.
Takie coś mogę sobie w sofcie wstawić, jeśli sam to piszę. Natomiast nie wiem, czy GG ma taką opcję.
Wydawało mi sie ze w cloud lub GG widziałem opcje kopiowania stanu z innego kanału, ale nie mogę teraz znaleźć, ktoś cos?
O tutaj:
Image
Ale to chyba tylko jednarazowa akcja, szkoda.
Last edited by mmiikk on Fri Jan 13, 2023 12:56 pm, edited 1 time in total.
proxxon
Has thanked: 4 times

Jeżeli możesz hardwarowo to przerobić to można zrobić tak https://tinyurl.com/2onwhfv8 (link do Falstad Circuit Simulator)
Gitman

mmiikk wrote: Fri Jan 13, 2023 12:52 pm
klew wrote: Fri Jan 13, 2023 12:42 pm
Wydawało mi sie ze w cloud lub GG widziałem opcje kopiowania stanu z innego kanału, ale nie mogę teraz znaleźć, ktoś cos?
O tutaj:
Image
Ale to chyba tylko jednarazowa akcja, szkoda.
Dokładnie akcja jednorazowa a też miałem nadzieję że można powiązać stan jednego modułu z drugim niestety też nie. Co do przeróbki to raz nie za bardzo mam czas, dwa byłem przekonany że to jest bardzo prosta sprawa przypisując dwa kanały do jednego przekaźnika bez jakiś większych ingerencji.

Return to “Pomoc”