Chodziło o to, abyś przycisk podłączył do kilku GPIO na raz.Gitman wrote: Fri Jan 13, 2023 8:44 am To by było najprostsze rozwiązanie jednak nie można przydzielić różnych gipo do jednego przekaźnika.
dwa kanały jeden przekaźnik
-
klew
- Has thanked: 134 times
- Been thanked: 137 times
Najlepsze suple dla Twojego domu 
A kopiowaniem wartości z innego kanału? takie krzyżowe? nie da rady? Jeden przekaźnik wirtualny a drugi ten o który nam chodzi.klew wrote: Thu Jan 12, 2023 5:05 pmW GG nie ma takiej opcji.Gitman wrote: Thu Jan 12, 2023 4:36 pm Używam gotowego generowanego przez gg przepatrzyłem wydaje mi się wszystkie opcje w ustawieniach konfiguracji ale nie mogę wybrać gpio gdy jest już używane gdzie indziej chyba że źle szukam![]()
Musiałbyś własny soft przygotować
-
klew
- Has thanked: 134 times
- Been thanked: 137 times
Co to jest "kopiowanie wartości z innego kanału"?mmiikk wrote: Fri Jan 13, 2023 12:34 pm A kopiowaniem wartości z innego kanału? takie krzyżowe? nie da rady? Jeden przekaźnik wirtualny a drugi ten o który nam chodzi.
Takie coś mogę sobie w sofcie wstawić, jeśli sam to piszę. Natomiast nie wiem, czy GG ma taką opcję.
Najlepsze suple dla Twojego domu 
Wydawało mi sie ze w cloud lub GG widziałem opcje kopiowania stanu z innego kanału, ale nie mogę teraz znaleźć, ktoś cos?klew wrote: Fri Jan 13, 2023 12:42 pmCo to jest "kopiowanie wartości z innego kanału"?mmiikk wrote: Fri Jan 13, 2023 12:34 pm A kopiowaniem wartości z innego kanału? takie krzyżowe? nie da rady? Jeden przekaźnik wirtualny a drugi ten o który nam chodzi.
Takie coś mogę sobie w sofcie wstawić, jeśli sam to piszę. Natomiast nie wiem, czy GG ma taką opcję.
O tutaj:

Ale to chyba tylko jednarazowa akcja, szkoda.
Last edited by mmiikk on Fri Jan 13, 2023 12:56 pm, edited 1 time in total.
Jeżeli możesz hardwarowo to przerobić to można zrobić tak https://tinyurl.com/2onwhfv8 (link do Falstad Circuit Simulator)
-
Gitman
Dokładnie akcja jednorazowa a też miałem nadzieję że można powiązać stan jednego modułu z drugim niestety też nie. Co do przeróbki to raz nie za bardzo mam czas, dwa byłem przekonany że to jest bardzo prosta sprawa przypisując dwa kanały do jednego przekaźnika bez jakiś większych ingerencji.mmiikk wrote: Fri Jan 13, 2023 12:52 pmWydawało mi sie ze w cloud lub GG widziałem opcje kopiowania stanu z innego kanału, ale nie mogę teraz znaleźć, ktoś cos?klew wrote: Fri Jan 13, 2023 12:42 pmCo to jest "kopiowanie wartości z innego kanału"?mmiikk wrote: Fri Jan 13, 2023 12:34 pm A kopiowaniem wartości z innego kanału? takie krzyżowe? nie da rady? Jeden przekaźnik wirtualny a drugi ten o który nam chodzi.
O tutaj:
Ale to chyba tylko jednarazowa akcja, szkoda.