SBW-02 centrala wingo A400

kris.gie
Has thanked: 1 time

mgboczna wrote: Tue Apr 18, 2023 4:42 am Nie potrafię tego fizycznie zrobić, możesz mi napisać krok po kroku jak to zrobić.
Na cloud wejdź w ustawienia bramy (nie czujnika), w polu czujnik pośredniego otwarcia wybierz "brak", w polu czujnik otwarcia wybierz właściwy czujnik
mgboczna

Uff, udało się przenieść (dziękuję za cierpliwość i wyrozumiałość) ale... w tej chwili w aplikacji nie pokazuje mi zmian stanu bramy tzn. po otwarciu, że jest otwarta i po zamknięciu, że zamknięta :(
Druga sprawa - po integracji z Google Home brama otwiera się zgodnie z poleceniem i po określonym czasie(mam ustawiony na 20s) zamyka ale nie do końca - zarówno jedno jak i drugie skrzydło nie domykają się. Po kilku chwilach ponownie otwiera się i nie domyka :(
pzygmunt
Been thanked: 59 times

Najwyraźniej wybrałeś nie ten czujnik co trzeba.
Włącz rejestrację urządzeń, a następnie po prostu usuń SBW z cloud-a. Po chwili się doda samodzielnie z domyślnymi ustawieniami i powinno działać ok.
GH nie będzie poprawnie działać dopóki stan otwarcia nie będzie poprawnie sygnalizowany w aplikacji.
SUPLA.... Nareszcie w domu.
mgboczna

Zresetowałem SBW 02 , automatycznie wszystko się ustawiło a w aplikacji nadal nie zmienia się ikona :(
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
Last edited by mgboczna on Tue Apr 18, 2023 2:30 pm, edited 1 time in total.
pzygmunt
Been thanked: 59 times

To nie zmieniaj już nic w ustawieniach tylko przy urządzeniu przepnij IN1 na IN2 lub odwrotnie.
SUPLA.... Nareszcie w domu.
mgboczna

Cześć. Przepięcie z IN1 na IN@ nie pomogło. Dopiero reset bezpośrednio na SBW załatwił sprawę oraz odwrócona logika i wszystko już jest ok.
Dziękuję za pomoc. Pozdrawiam

Return to “ZAMEL SBW-02”