Włączanie światła przyciskiem

Krzysiek Wakam

Lomax1983 wrote: Thu Aug 31, 2023 5:18 am
Krzysiek Wakam wrote: Wed Aug 30, 2023 7:47 pm [Sory, już działa ! :)
Nie musisz korzystać ze scen. Możesz wybrać zakładkę "wyzwalacze akcji". Tam wybierasz "przełączenie 1x" i ustawiasz kanał którym chcesz sterować i poniżej zaznaczasz "przełącz". Dodatkowo tam możesz ustawić sobie dwu- , trzyklik, ("przełączenie 2x", "przełączenie 3x" itd)czyli kilku krotne kliknięcie w włącznik (x2, x3 itd) spowoduje uruchomienie jeszcze czegoś innego.

Ok, ale w moim przypadku sceny są wygodniejsze ponieważ przypisze je do kliku przycisków w różnych miejscach. Mam tylko kolejne pytania:
- no bo przyciskiem włączam światło w innym budynku. Jeżeli przypiszę przyciskowi funkcję przełącz, to ktoś inny nie będzie wiedział czy światło jest włączone, więc najlepiej zrobić albo dwa przyciski jeden włącz, drugi wyłącz, albo jak pisałeś np.: 1x włącz a np.: 2x wyłącz?
- i jeszcze jeżeli będę chciał udostępnić innej osobie na jej telefonie obsługę jakiejś lokalizacji z " mojej Supli", to czy ta osoba ma mieć na telefonie Suplę i zalogować się moim loginem i hasłem?
Lomax1983
Has thanked: 1 time

Krzysiek Wakam wrote: Thu Aug 31, 2023 10:11 am Ok, ale w moim przypadku sceny są wygodniejsze ponieważ przypisze je do kliku przycisków w różnych miejscach. Mam tylko kolejne pytania:
- no bo przyciskiem włączam światło w innym budynku. Jeżeli przypiszę przyciskowi funkcję przełącz, to ktoś inny nie będzie wiedział czy światło jest włączone, więc najlepiej zrobić albo dwa przyciski jeden włącz, drugi wyłącz, albo jak pisałeś np.: 1x włącz a np.: 2x wyłącz?
- i jeszcze jeżeli będę chciał udostępnić innej osobie na jej telefonie obsługę jakiejś lokalizacji z " mojej Supli", to czy ta osoba ma mieć na telefonie Suplę i zalogować się moim loginem i hasłem?
- Można tak zrobić 1x kliknięcie włącza, a 2x kliknięcia wyłączają.
- Musisz podać login i hasło a potem w cloud przypisać telefon do wybranych lokalizacji. Możesz też skorzystać z linków bezpośrednich, ale jak chcesz mieć wiedzę czy włączasz czy wyłączasz to dwa linki bezpośrednie. I jeszcze jest opcja suplacall czyli przypisujesz nr telefonu dla włącz i dla wyłącz i ktoś dzwoni na nr tel aby włączyć światło lub na inny nr tel aby wyłączyć. W obu tych opcjach masz możliwość ustawieniu czasu jak długo to ma działać.

Return to “Pomoc”