supla-device 23.11 wydana
-
jeybi
Cześć,
Dziękuję Tobie Klew za Supla-Device
korzystam, działa ale mam problem z czujnikiem SHT3X
sensor SHT3x.h oparty jest na starej bibliotece ClosedCube_SHT31D.h, która nie była aktualizowana od 2016 roku której to przykłady nie działają z moim czujnikiem.
Czy możesz zaktualizować sensor SHT3x.h o działającą bibliotekę producenta Sensiron tj. arduino-sht - SHTSensor.h
Czy udałoby Ci się zrobić przykład dla implementacji z Suplą jak dla czujnika DHT ?
Pozdrawiam serdecznie
Dziękuję Tobie Klew za Supla-Device
sensor SHT3x.h oparty jest na starej bibliotece ClosedCube_SHT31D.h, która nie była aktualizowana od 2016 roku której to przykłady nie działają z moim czujnikiem.
Czy możesz zaktualizować sensor SHT3x.h o działającą bibliotekę producenta Sensiron tj. arduino-sht - SHTSensor.h
Czy udałoby Ci się zrobić przykład dla implementacji z Suplą jak dla czujnika DHT ?
Pozdrawiam serdecznie
-
projector
Automatyczne tłumaczenie: Czy możesz mi powiedzieć, dlaczego mój termostat nie tworzy tematów autodiscovery Dla Home Assistant? Może jest znana przyczyna tego zachowania, z powodu bariery językowej sam nie mogę znaleźć na forum. Będę bardzo wdzięczny za odpowiedź.klew wrote: Tue Nov 07, 2023 10:45 am Właśnie została wydana supla-device w wersji 23.11 (także dla Arduino IDE).
Większość zmian to różne drobne poprawki dla: HVAC (termostat), RGBW/RGB/Dimmer, Licznik impulsów (ustawianie stanu początkowego), czyszczenie stanu/konfiguracji przy resecie do ustawień fabrycznych, itd.
Dodano też wsparcie dla kilku zmian i nowości dotyczących przesyłania konfiguracji urządzenia z serwera na urządzenie (dotyczące jasności ekranu, lub ustaiwania czasu na urządzeniu).
Dodano wsparcie dla termostatów w integracji z lokalnym MQTT (ze wsparciem dla mechanizmu MQTT autodiscovery dla Home Assistant)
Pełna lista zmian:
https://github.com/SUPLA/supla-device/b ... -2023-1107
-
pzygmunt
- Been thanked: 59 times
Obecnie termostaty posiadają integrację z HA tylko na poziomie lokalnym tj. Urządzenie <-> Broker <-> HA. Wraz z wydaniem nowej wersji cloud.supla.org pojawi się wsparcie dla relacji mqttX.supla.org <-> HA.
SUPLA.... Nareszcie w domu.
-
projector
Automatyczne tłumaczenie: więc ja o tym gronie przez MQTT broker i piszę, u mnie w topiku #homeassistant / climate nie pojawia się termostat Supla? To jest pytanie, dlaczego? W końcu w pierwszym poście było napisane " Dodano wsparte dle termostatów w integracji z lokalnym MQTT (ze wspartym dle mechanizmu MQTT autodiscovery dla Home Assistant)".pzygmunt wrote: Sun Dec 10, 2023 10:00 am Obecnie termostaty posiadają integrację z HA tylko na poziomie lokalnym tj. Urządzenie <-> Broker <-> HA. Wraz z wydaniem nowej wersji cloud.supla.org pojawi się wsparcie dla relacji mqttX.supla.org <-> HA.
-
klew
- Has thanked: 134 times
- Been thanked: 137 times
"Lokalne mqtt" oznacza integrację bezpośrednio z urządzenia do brokera MQTT.projector wrote: Sun Dec 10, 2023 11:26 amAutomatyczne tłumaczenie: więc ja o tym gronie przez MQTT broker i piszę, u mnie w topiku #homeassistant / climate nie pojawia się termostat Supla? To jest pytanie, dlaczego? W końcu w pierwszym poście było napisane " Dodano wsparte dle termostatów w integracji z lokalnym MQTT (ze wspartym dle mechanizmu MQTT autodiscovery dla Home Assistant)".pzygmunt wrote: Sun Dec 10, 2023 10:00 am Obecnie termostaty posiadają integrację z HA tylko na poziomie lokalnym tj. Urządzenie <-> Broker <-> HA. Wraz z wydaniem nowej wersji cloud.supla.org pojawi się wsparcie dla relacji mqttX.supla.org <-> HA.
Natomiast Ty prawdopodobnie chcesz integrację MQTT przez serwer Supla
Najlepsze suple dla Twojego domu 
-
projector
Tłumaczenie automatyczne: założyłem po przeczytaniu pierwszej wiadomości, że serwer Supla wygeneruje automatycznie w brokerze MQTT autodiscovery dla Home Assistant, jak na screenie (w przykładzie inny termostat, Supla nic nie wygeneruje). Nie zrozumiałem poprawnie, nie powstanie termostat do HA?klew wrote: Sun Dec 10, 2023 12:37 pm"Lokalne mqtt" oznacza integrację bezpośrednio z urządzenia do brokera MQTT.projector wrote: Sun Dec 10, 2023 11:26 amAutomatyczne tłumaczenie: więc ja o tym gronie przez MQTT broker i piszę, u mnie w topiku #homeassistant / climate nie pojawia się termostat Supla? To jest pytanie, dlaczego? W końcu w pierwszym poście było napisane " Dodano wsparte dle termostatów w integracji z lokalnym MQTT (ze wspartym dle mechanizmu MQTT autodiscovery dla Home Assistant)".pzygmunt wrote: Sun Dec 10, 2023 10:00 am Obecnie termostaty posiadają integrację z HA tylko na poziomie lokalnym tj. Urządzenie <-> Broker <-> HA. Wraz z wydaniem nowej wersji cloud.supla.org pojawi się wsparcie dla relacji mqttX.supla.org <-> HA.
Natomiast Ty prawdopodobnie chcesz integrację MQTT przez serwer Supla
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.