Przejście z GG 4 na 7

mickarp

nie da się wyczyścić "dysku/pamięci" ESP ze wszystkiego zostawiając na nim system ;)
srdz

srdz wrote: Fri Dec 08, 2023 4:55 pm Ok, dziękuję.
Jak skutecznie wyczyścić pamięć ESP? Dawno tego nie robiłem, pamiętam, że kiedyś Python i konsola, erase Flash, jakoś tak to było.
Jest jakieś narzędzie ?
OK, podołałem :)
Dziękuję serdecznie, przywróciłem TH10 do życia na nowym sofcie GG, czas na pozostałe basic.
petione

srdz wrote: Sat Dec 09, 2023 11:59 am
srdz wrote: Fri Dec 08, 2023 4:55 pm Ok, dziękuję.
Jak skutecznie wyczyścić pamięć ESP? Dawno tego nie robiłem, pamiętam, że kiedyś Python i konsola, erase Flash, jakoś tak to było.
Jest jakieś narzędzie ?
OK, podołałem :)
Dziękuję serdecznie, przywróciłem TH10 do życia na nowym sofcie GG, czas na pozostałe basic.
Podziel się proszę twym rozwiązaniem, ponieważ też po aktualizacji przestawał się odzywać mój Gosund Sp111. Próbowałem czyścić pamięć na różne sposoby, które zawsze stawiały moje sprzęty na nogi natomiast Gosund dalej milczy choć soft przyjmuje poprawnie. Nie wykluczam już nawet padnięcia Gosunda. Ale może jednak....
srdz

Szczerze mówiąc, to miałem kabelki trochę polutowane "na jana". Ponieważ nie mogłem wejść w tryb flashowania, to postanowiłem polutować wszystko od nowa zarówno od strony USB jak i po stronie sonoffów, zrobiłem nowe piny i wszystko ruszyło. Myślę, że u mnie to było przyczyną.
Przykro mi, że nie jestem w stanie Ci pomóc.

Return to “Pomoc”