Hej. Mam takie problem.
Miałem dotychczas Gui Generic w wersji 4.12.8 w Sonoff TH10
Ściągnąłem najnowszą wersję z termostatem, użyłem aktualizacji dwuetapowej i urządzenie w ogóle nie podnosi się. Totalnie na nic reaguje. Dlaczego tak się dzieje ? Dodam, że ostatnio to samo robiłem z SonOff i stało się dokładnie to samo.
Dziękuję z góry za pomoc i pozdrawiam.
Michał.
Przejście z GG 4 na 7
-
YoMan
- Has thanked: 3 times
- Been thanked: 3 times
Nie wiem ale zgłaszałem, że urządzenia czasami nie wstają po upgradzie w nowych wersjach i wpadają w bootloop. Chyba @krycha88 nie miał czasu sie temu przyjrzeć.
Aczkolwiek w twoim wypadku może być problem zbyt dużej różnicy wersji, też się kiedyś z tym spotkałem .... było bardzo dużo zmian w międzyczasie.
Aczkolwiek w twoim wypadku może być problem zbyt dużej różnicy wersji, też się kiedyś z tym spotkałem .... było bardzo dużo zmian w międzyczasie.
YoMan
-
local
Aktualizowałeś za pomocą GUI-GenericUploader.bin ?
Czy za pomocą jakiejś starej wersji OTA ?
Próbowałeś resetować zasilanie ?
Czy za pomocą jakiejś starej wersji OTA ?
Próbowałeś resetować zasilanie ?
4xShelly 1, Shelly 1L, 2xShelly 2.5, Sonoff T3, 2xSonoff Basic R2, 4xNeo 16A
-
srdz
leader ściągnąłem ze strony Gui Generic.
Aktualizacja teoretycznie przebiegła pomyślnie, ale właśnie urządzenie nie wstaje i przy Basicu nie mogłem wejść w tryb wgrywaania softu
jakieś rady na to ?
urządzenie nadaje się do śmietnika?
jak w takim razie dokonać aktualizacji z 4 na 7 ?
Aktualizacja teoretycznie przebiegła pomyślnie, ale właśnie urządzenie nie wstaje i przy Basicu nie mogłem wejść w tryb wgrywaania softu
jakieś rady na to ?
urządzenie nadaje się do śmietnika?
jak w takim razie dokonać aktualizacji z 4 na 7 ?
-
Maniek913
Dlaczego od razu do śmietnika
po prostu wgraj soft kabelkami i będzie OK
-
srdz
Właśnie problem w tym, że nie chce mi za bardzo wejść w tryb ładowania softu
przytrzymanie przycisku zdaję się powinno to robić.
A jak wyczyscic pamięć?
A jak wyczyscic pamięć?
-
klew
- Has thanked: 134 times
- Been thanked: 137 times
Przytrzymanie przycisku (GPIO 0) w momencie włączenia zasilania powinno wprowadzić urządzenie w tryb programowania. Natomiast czasem różne inne przewody potrafią w tym namieszać. Zdarza się, że podłączone tx/rx do komputera będzie to zaburzało. Także odłącz wszystko, podłącz GND do programatora, zewrzyj GPIO 0 do GND (przycisk), następnie podłącz 3,3 V i dopiero potem podłącz tx/rx - może pomoże.
Ogólnie nigdy nie flashowałem żadnego sonoffa, ale przy różnych ESP i różnej elektronice, widziałem dużo różnych zachowań.
Ogólnie nigdy nie flashowałem żadnego sonoffa, ale przy różnych ESP i różnej elektronice, widziałem dużo różnych zachowań.
Najlepsze suple dla Twojego domu 
-
srdz
Ok, dziękuję.
Jak skutecznie wyczyścić pamięć ESP? Dawno tego nie robiłem, pamiętam, że kiedyś Python i konsola, erase Flash, jakoś tak to było.
Jest jakieś narzędzie ?
Jak skutecznie wyczyścić pamięć ESP? Dawno tego nie robiłem, pamiętam, że kiedyś Python i konsola, erase Flash, jakoś tak to było.
Jest jakieś narzędzie ?
-
Safrad
A ja podepne się do pytania kolegi, czy jest jakaś możliwość wyczyszczenia zdalnie (oczywiście aby oprogramowanie które usuwa, zostało:)?srdz wrote: Fri Dec 08, 2023 4:55 pm Ok, dziękuję.
Jest jakieś narzędzie ?