Niestety nie działa. Owszem ustawiłem taki sam pin przy kanale jak mam na koncie google i to nie to.
O co chodzi z tym pinem?
Nie pamiętam bym ustawiał jakikolwiek pin na sterowaniu drzwiami garażowymi.
Sterowanie głosowe Home assistant
To wyłącz pin przy kanale w cloud i sprawdź czy działa.
Edit: Ja mam dla bezpieczeństwa poustawiane wszędzie potwierdzenie i na moje potrzeby to wystarcza. Zapobiega przypadkowemu otwarciu, zamknięciu i o to chodzi...
Edit: Ja mam dla bezpieczeństwa poustawiane wszędzie potwierdzenie i na moje potrzeby to wystarcza. Zapobiega przypadkowemu otwarciu, zamknięciu i o to chodzi...
Wiesz, że Supla obsługuje Zigbee? Wstąp do Klubu Promila: https://forum.supla.org/viewtopic.php?t=18018
Szukasz nowego GG? Jest tutaj: https://forum.supla.org/viewtopic.php?t=18036-
krzys4m
Próbowałem, bez różnicy.
Pozostaje wybrać komendę włącz - niezależnie czy otwarte, czy zamknięte będzie działać jak naciśnięcie pilotem.
Pozostaje wybrać komendę włącz - niezależnie czy otwarte, czy zamknięte będzie działać jak naciśnięcie pilotem.
-
krzys4m
Podbijamy.
Ogarnięte. Jednak chciałbym, aby takie sterowanie głosowe działało również u pozostałych domowników.
Wie ktoś jak to zrobić?
Mógłbym u każdego w chłodzie google zrobić nowy projekt, ale nie wiem czy nie będzie jakiegoś konfliktu.
Czy są jakieś inne, szybkie sposoby?
Ogarnięte. Jednak chciałbym, aby takie sterowanie głosowe działało również u pozostałych domowników.
Wie ktoś jak to zrobić?
Mógłbym u każdego w chłodzie google zrobić nowy projekt, ale nie wiem czy nie będzie jakiegoś konfliktu.
Czy są jakieś inne, szybkie sposoby?
-
klew
- Has thanked: 134 times
- Been thanked: 137 times
Ok, jakoś tego wcześniej nie załapałem i inni odpowiadający również tego nie załapali.
Pewnie dlatego też miałeś problem z kodem PIN, bo to gdzieś w HA powinno być ogarnięte, a nie po stronie Supli, skoro GH jest podpięty do HA.
Podobnie ten "włącz bramę" działa, bo widocznie HA takie coś udostępnia. W Supli takie polecenie nie powinno działać (chyba, bo nie testowałem
Niestety nie używam HA, ani jego integracji z GH. Także w tym zakresie nie pomogę. Osobiście szukałbym pomocy raczej na forach/grupach dotyczących HA, a nie Supli, bo Twoje pytania w zasadzie dotyczą współpracy HA z GH, i z Suplą dużego związku nie mają.
Najlepsze suple dla Twojego domu 
-
krzys4m
Zrobiłem jak poniżej i działa.
Na swoim koncie w smartfonie skonfigurowałem wszystkie automatyzacje, komendy głosowe i przypisałem do "Dom". Konfigurowałem tylko dla siebie (nie dla wszystkich użytkowników "Dom".
Na koncie domowników nie miałem skonfigurowanego domu ani żadnych urządzeń.
Na swoim smartfonie do rodziny dodałem domownika - jego adres email. W Google Home członka rodziny pojawiły się wszystkie urządzenia a ja dodałem tylko automatyzacje. Wszystko działa idealnie.
Ogólnie domenę zakupiłem na OVH (około 12 zł. rocznie), połączyłem z Cloudflare. Skonfigurowałem Home assistant wg poradników i voilla!
Na swoim koncie w smartfonie skonfigurowałem wszystkie automatyzacje, komendy głosowe i przypisałem do "Dom". Konfigurowałem tylko dla siebie (nie dla wszystkich użytkowników "Dom".
Na koncie domowników nie miałem skonfigurowanego domu ani żadnych urządzeń.
Na swoim smartfonie do rodziny dodałem domownika - jego adres email. W Google Home członka rodziny pojawiły się wszystkie urządzenia a ja dodałem tylko automatyzacje. Wszystko działa idealnie.
Ogólnie domenę zakupiłem na OVH (około 12 zł. rocznie), połączyłem z Cloudflare. Skonfigurowałem Home assistant wg poradników i voilla!