Może tylko jedno pytanie na początek:
Moja stacja pogodowa, jak i inne programy jest
zbudowana w oparciu o GG Krychy88 z moimi
dodanymi kawałkami dotyczącymi KLOP i KPOP oraz algorytmów przeliczania impulsów na prędkości itp.
Po wgraniu programu pojawia się strona konfiguracyjna
192.168.4.1, gdzie mogę np. dodać DS18B20 i co tam jeszcze używam w tradycyjny (modułowy) sposób.
Czyli nie używam rozwinięcia przykładu WebInterface
jako postawy.
Czy i jak w tej sytuacji można przekazać parametry,
o które pytałem oraz je odczytać do mojego programu.
Bo obawiam się, że może przy takim scenariuszu
nie da rady...
Czy musi powstać jakiś serwer/ dodatkowa strona konfiguracyjna w celu przekazywania tych parametrów?
Czy zostaną dołączone do poustawiaj strony konfiguracyjnej?
Hmmm, akurat nie próbowałem przerabiać GG, moje programy bazują na bibliotece SuplaDevice, wydaje mi się że w Twoim przypadku będziesz musiał dorobić sobie obsługę własnych okien i pobieranie z nich wartości. Rzuć okiem na: https://forum.supla.org/viewtopic.php?t ... erface+lan tam Łukasz dorobił pare swoich opcji, może to Cię natchnie na rozwiązanie problemu, ale pomyśl czy nie lepiej przejść na bibliotekę SuplaDevice i na jej podstawie budować programy, ja sobie kiedyś zrobiłem taki szablon i tam tylko komentując/odkomentowując włączałem lub wyłączałem obsługę kolejnych funkcji, wiem, że program był wtedy długi, ale wtedy zrobiło mi się takie pseudo GG . Teraz to już piszę tylko do tego programy do czego potrzebuję, ewentualnie dołożę sobie jakieś okna, czy funkcje.