Auraton Smart z perspektywy zwykłego śmiertelnika

Phooryz

Hej, Auraton, napisaliście swojego posta, kiedy ja powolutku pisałem swój komentarz :) Dzięki za wyczerpującą odpowiedź.

Chętnie się skontaktuję z Wami, aby przedyskutować temat na priv. Widzę jednak, że jesteście właśnie w momencie, o którym pisałem.

Tymczasem stawiam czoła wyzwaniu aktualizacji :)
pzygmunt
Been thanked: 59 times

Phooryz wrote: Fri May 16, 2025 11:37 am Na tyle to ciekawe i z potencjałem, że mógłbym się w to nawet profesjonalnie zaangażować :)

Chętnie dowiem się czegoś więcej ;)
SUPLA.... Nareszcie w domu.
[email protected]
Has thanked: 21 times
Been thanked: 18 times

Phooryz wrote: Fri May 16, 2025 11:42 am Hej, Auraton, napisaliście swojego posta, kiedy ja powolutku pisałem swój komentarz :) Dzięki za wyczerpującą odpowiedź.

Chętnie się skontaktuję z Wami, aby przedyskutować temat na priv. Widzę jednak, że jesteście właśnie w momencie, o którym pisałem.

Tymczasem stawiam czoła wyzwaniu aktualizacji :)
Super – niezmiernie cieszymy się, że jesteś otwarty na kontakt i że odebrałeś naszą odpowiedź pozytywnie ;-)
Dokładnie – jesteśmy właśnie w tym „przejściowym momencie”, gdzie wiele rzeczy się dzieje jednocześnie, ale całość idzie zdecydowanie w jedynie słusznym kierunku.

Trzymamy kciuki za aktualizację Boxa – gdyby pojawiły się jakiekolwiek problemy po drodze, daj znać, jesteśmy pod ręką.
I oczywiście zapraszamy do kontaktu – bardzo chętnie posłuchamy więcej o Twoich spostrzeżeniach.

Pozdrawiamy ciepło,
Zespół Auraton
W.R.
Zenon
Has thanked: 2 times

Phooryz wrote: Fri May 16, 2025 11:37 am Rozumiem problem doskonale, ponieważ na co dzień pracuję przy wdrożeniach w szeroko pojętym IT - bardziej jednak zajmując się komunikowaniem i obsługą powdrożeniową tych nowości, update'ów i zmian we współpracy z klientami niż czysto techniczną stroną tych projektów. Kiedy tego brakuje, najlepszy nawet pomysł, program czy narzędzie może zaliczyć spektakularną porażkę, jeśli nie zostanie odpowiednio "sprzedany" odbiorcom. Auraton Smart postrzegam właśnie jako tego rodzaju przypadek.

Tutaj mamy naprawdę spoko urządzenia i bardzo fajną apkę, ale brakuje tego spojrzenia z dystansu okiem laika i przetłumaczenia technicznego języka na ludzki, z uwzględnieniem potrzeb i punktu widzenia klienta. Na tyle to ciekawe i z potencjałem, że mógłbym się w to nawet profesjonalnie zaangażować :)

Dobra, jadę spróbować zaktualizować mojego Boxa - zobaczymy, jak mi pójdzie. Coś czuję jednak, że będę miał dalsze pytania :P
Witam!
Dla mnie już pierwszy post gdzie napisałeś czym się zajmujesz było ofertą współpracy/pracy dla Auratona.
I bardzo dobrze trzeba szukać klientów gdzie się da a jeśli ma się do tego wiedzę i umiejętności to jeszcze lepiej.
Powodzenia w ewentualnej współpracy i zadowalającego kontraktu.
Pozdrawiam
Zenon
SOYER
Been thanked: 2 times

Phooryz wrote: Fri May 16, 2025 11:37 am Rozumiem problem doskonale, ponieważ na co dzień pracuję przy wdrożeniach w szeroko pojętym IT - bardziej jednak zajmując się komunikowaniem i obsługą powdrożeniową tych nowości, update'ów i zmian we współpracy z klientami niż czysto techniczną stroną tych projektów. Kiedy tego brakuje, najlepszy nawet pomysł, program czy narzędzie może zaliczyć spektakularną porażkę, jeśli nie zostanie odpowiednio "sprzedany" odbiorcom. Auraton Smart postrzegam właśnie jako tego rodzaju przypadek.

Tutaj mamy naprawdę spoko urządzenia i bardzo fajną apkę, ale brakuje tego spojrzenia z dystansu okiem laika i przetłumaczenia technicznego języka na ludzki, z uwzględnieniem potrzeb i punktu widzenia klienta. Na tyle to ciekawe i z potencjałem, że mógłbym się w to nawet profesjonalnie zaangażować :)

Dobra, jadę spróbować zaktualizować mojego Boxa - zobaczymy, jak mi pójdzie. Coś czuję jednak, że będę miał dalsze pytania :P
Dziękuję za te słowa i podnoszę moje wcześniejsze w tym temacie i w innych kiedy już wielokrotnie o tym pisałem.
Supla to świetne narzędzie, prawdziwy multitool. Jednak mało kto zna jego możliwości. Mówię tu nawet o klientach sprzętu zamelu. Mam bardzo wielu znajomych których zaraziłem suplą, bramy, rolety, oświetlenie, na oryginalnych Zamelach. Wszyscy przychodzą do mnie z prośbą o konfiguracje. Pytają skąd to wiem, bo szukali, a nie znaleźli. Na czesanie forum szkoda im czasu.
Dodatkowo robią wielkie oczy jak słyszą o harmonogramach, scenach, powiadomieniach, call supla… Wtedy ich oczy robią się duże i okrągłe i znowu pytanie „to tak się da?”

Ileż razy tu o tym pisałem, jak grochem o ścianę.
https://youtube.com/@tomaszhamer8134?si=_J1cT_QWsXxgt1Fm
https://kryry01.aqi.eco/pl
https://app.weathercloud.net/d4311785603
https://github.com/Soyer79
klew
Has thanked: 134 times
Been thanked: 137 times

SOYER wrote: Fri May 16, 2025 2:39 pm
Dodatkowo robią wielkie oczy jak słyszą o harmonogramach, scenach, powiadomieniach, call supla… Wtedy ich oczy robią się duże i okrągłe i znowu pytanie „to tak się da?”

Jeśli dla kogoś przejrzenie nazw opcji w menu w cloud to za dużo, to żadna dokumentacja nie pomoże :p
Najlepsze suple dla Twojego domu :mrgreen:
Zenon
Has thanked: 2 times

klew wrote: Fri May 16, 2025 2:51 pm
SOYER wrote: Fri May 16, 2025 2:39 pm

Jeśli dla kogoś przejrzenie nazw opcji w menu w cloud to za dużo, to żadna dokumentacja nie pomoże :p
Witam!
No to świadczy tylko o znajomych @Soyera z Krier :lol:
U mnie nawet ponad siedemdziesiątletnia teściowa doszła co i jak się ustawia w harmonogramach a scen które jej zdefiniowałem używa na co dzień.
Pozdrawiam
Zenon
RomanG
Has thanked: 26 times
Been thanked: 7 times

Zenon wrote: Fri May 16, 2025 3:49 pm ....
Zenek! Odpuść! ...bo możesz skonfrontować się z ... ze ścianą. :cry:
Przepraszam! Obrażasz innych!
YoMan
Has thanked: 3 times
Been thanked: 3 times

Może i ciężko odmówić racji przedmówcom ale czy ktoś widział instrukcję do:
  • tuya
  • ewelink
  • avatto
  • Shelly
  • Xiaomi
  • ....
I wiele innych?
Ja nie ale może za słabo szukałem (chociaż dokumentacja modułów shelly to jest konkret)
YoMan
Has thanked: 134 times
Been thanked: 137 times

YoMan wrote: Fri May 16, 2025 6:10 pm Może i ciężko odmówić racji przedmówcom ale czy ktoś widział instrukcję do:
  • tuya
  • ewelink
  • avatto
  • Shelly
  • Xiaomi
  • ....
I wiele innych?
Ja nie ale może za słabo szukałem (chociaż dokumentacja modułów shelly to jest konkret)
Albo do Google home ;)
Najlepsze suple dla Twojego domu :mrgreen:

Return to “AURATON Box”