Łukasz, ja wiem, że Ty wiesz, ale napiszę dla innych czytelników działu.lukasz06 wrote: Mon Jan 26, 2026 10:52 amJa się podpisuję pod tym wnioskiem. Jeśli nie potrzebuję informacji z czujnika baterii w postaci tzw. Low Battery i chciałbym go usunąć, to bym chciał mieć możliwość jego usunięcia. Nie da się uniknąć tego konfliktu kanałów i trzeba usuwać całe urządzenie?UWAGA - Zakładka Zigbee channels posiada narzędzia do usuwania poszczególnych kanałów - zaleca się aby stosować je wyłącznie do kanałów specjalnych (elementy logiczne itp.). Usunięcie w ten sposób pojedynczego kanału wchodzącego w skład urządzenia Zigbee spowoduje w Cloud channel conflict, który tak czy inaczej wymusi usunięcie całego urządzenia.
UWAGA nr 2 Jeżeli będą takie wnioski, to postaram się przywrócić możliwość kasowania pojedynczych kanałów w obrębie urządzenia Zigbee - mam na to rozwiązanie.
W tej chwili najbezpieczniej będzie po prostu ten kanał w Supli ukryć.
Kasowanie pojedynczych kanałów, w mojej opinii, może z czasem doprowadzić do nieprzewidzianych konsekwencji. Osobiście odradzam.
No chyba, że @vajera opracuje jakieś konkretne rozwiązanie.