Takiej opcji Team Supla nie przewidział, ale kto wielukasz06 wrote: Tue Apr 07, 2026 9:38 am Wgrałem. Wszystko wygląda bardzo dobrze. Teraz mamy jeden kanał, którym wszystko zrobimy, w końcu
Przyciski lokalne działają dobrze ( skok o ok 10%), jedynie co lekko przeszkadza to to, że kanału licznika energii elektrycznej nie możemy połączyć z kanałem Brightness i mamy przez to w aplikacji widzimy to na osobnych belkach.
W przypadku nowej żarówki robiłem najpierw clear, później Start i nic więcej, Stop służy chyba do wcześniejszego przerwania kalibracji? Przy pomocy atrybutu 22 (0x16) możesz odczytać aktualny stan procesu kalibracji:Po restarcie bramki jasność wraca do poprzedniego poziomu, po zaniku zasilania włącznika również.
Nie sprawdzałem jeszcze lokalnych akcji.
Mam pytanie do Ciebie odnośnie kalibracji jasności tego Sonoffa z Gui.
Najpierw robimy Start Calibration i Write Atributte, później jak się ściemni do końca to Stop Calibration i Write Atributte?
0 - nieskalibrowany,
1 - w trakcie,
2 - niepowodzenie kalibracji,
3 - skalibrowany.
Tam są jeszcze atrybuty, które pozwalają ustawić prędkość ściemniania przyciskiem (0x4003, U8, wartości prędkości od 1 do 5) i jeszcze jakiś, którego do końca nie rozumiemTen włącznik również ma tryb Turbo dla poprawy zasięgu sieci Zigbee
Nie bawiłem się pozostałymi jego funkcjami, ale wygląda spoko.
Od strony programistycznej ukłony dla Ciebie i Krzyśka![]()