SONOFF TOUCH 1/2/3 gang - firmware UNI-PRO

fast

Witam wszystkich.
Obecnie walczę z Sonoff TOUCH T1 R2 EU i przerzuciłem już trochę wątków na ten temat ale chyba nie ma do końca stabilnego softu do tego. Wgrałem ten co był tu

Code: Select all

https://github.com/zchmielak/ESP8266/tree/master/Zybi/Sonoff_touch
w wersji 2 kanałowej i początkowo myślałem, że będzie ok ale jak to ktoś pisał w innym wątku sonoff żyje własnym życiem :)
Ale objawy są trochę inne. Samoczynnie w tryb konfiguracji to wszedł tylko za pierwszym razem, co do rozbłysków to nie zaobserwowałem bo nie mam podłączonych żarówek. Najciekawsze za to jest to, że jak minie parę minut i np. dodam w harmonogramie na cloud'zie wyłączenie jednego z kanałów (mimo, iż dany kanał nie był włączony) to zaczęła się dyskoteka. Zarówno przekaźnik jak i sam dotyk załącza się wyłącza co chwila jak chce. Jak w końcu dotknę go parę razy palcem to się uspokaja. Następny taki harmonogram na wyłączenie i raz się udaje, że nic się nie dzieje a innym razem to samo.
Softu UNI PRO nie mogę sprawdzić bo go nie mogę znaleźć. Jeśli na nim jest lepiej to poprosiłbym o linka.

Co do samego wgrywania softu to oczywiście czyszczenie 1MB_blank za każdym razem ale to nic nie pomagało.
edm
Been thanked: 2 times

W sprawie softu Pro napisz do autora tematu Zybi. Ja używam Pro i wszystko jest ok poza rozbłyskiem światła co około 1 min w przypadku braku wifi. Wiem że różne osoby próbowały bądź nadal próbują rozwiązać problem rozbłysku programowo lecz widocznie jeszcze się to nie udało skoro o tym nie wiem 😉
Wziąłem udział w Supla Offline Party 2023 :D
szabel99

Co do "życia własnym życiem" to pytanie z jakiego korzystasz zasilania ? Jeżeli z portu USB to sprawa jest wyjaśniona, podłącz normalne zasilanie. Co do prób rozwiązania problemu to od jakiegoś czasu jest mój "luźny" Touch Dual u @Slawek, liczę/liczymy na to, że upora się z tymi problemami ale jeszcze nie mam wieści jak idą prace :)
fast

szabel99 wrote: Wed Apr 25, 2018 9:06 am Co do "życia własnym życiem" to pytanie z jakiego korzystasz zasilania ? Jeżeli z portu USB to sprawa jest wyjaśniona, podłącz normalne zasilanie. Co do prób rozwiązania problemu to od jakiegoś czasu jest mój "luźny" Touch Dual u @Slawek, liczę/liczymy na to, że upora się z tymi problemami ale jeszcze nie mam wieści jak idą prace :)
Przeczytałem wątek i sprawdzam oczywiście na zasilaniu sieciowym i nawet dzisiaj zauważyłem dziwne załączenie jednego kanału mimo, iż testowy harmonogram działa po godzinie 18.00
Zybi

Czy problemy te występują na sofcie UNI-PRO?
fast

Zybi wrote: Wed Apr 25, 2018 6:03 pm Czy problemy te występują na sofcie UNI-PRO?
No tego jeszcze nie wiem ale jakbym mógł prosić o dostęp do firmware to poproszę.
Zybi

fast wrote: Wed Apr 25, 2018 6:23 pm
Zybi wrote: Wed Apr 25, 2018 6:03 pm Czy problemy te występują na sofcie UNI-PRO?
No tego jeszcze nie wiem ale jakbym mógł prosić o dostęp do firmware to poproszę.
W takim razie proszę nie "zaśmiecać" wątku, gdyż dotyczy on konkretnego softu.
Zybi

W tym wątku dalszy rozwój oprogramowania:

viewtopic.php?f=11&t=3591

Return to “Nowości”